Aurinko suo säteitään partiolaisille Raumalla

Karimoiden talvileiriin Karvatissa kuuluu paitsi partiotaitojen opettelua myös yhdessä leikkimistä. Kuva: Heidi Valliluoto.

Sekä Karvatin että Partiokarin saarilla kaikuvat viikonloppuna partiolaisten äänet, kun niillä vietetään raumalaisten partiolippukuntien leirejä. Partiokarin valtaa poikalippukunta Myrskypojat ja Karvatin sekalippukunta Karimot.

Molempien leirien puhelmitse tavoitetut osanottajat kiittelevät Pyhäinpäivän säätä.

- Välillä marraskuussa voi olla niin tuulista ja sateista, mutta nyt ilma on ollut tosi hieno, mitä nyt vähän kylmä, Myrskypoikien lippukunnanjohtaja Juho Ajanko sanoo.

- Aivan loistava ilma, aurinko paistaa, eikä ole liian kylmä, hehkuttaa puolestaan Heidi Valliluoto Karimoista.

Niin Myrskypoikien syysleiri Timangi kuin Karimoiden syysretkikin ovat kuuluneet lippukuntien syysperinteisiin jo pidemmän aikaa. Karimot ovat järjestäneet syysretken samana viikonloppuna ja yli kymmenen vuoden ajan. Myrskypoikien ensimmäinen Timangi-leiri järjestettiin 1970-luvun lopulla.

- Tämä on aina samaan aikaan samassa saaressa, Ajanko mainitsee.

Karimoille retki tarkoittaa hupia ja hyötyä. Osanottajien iät vaihtelevat lapsista aikuisiin. Aivan pienimmät partiolaiset, sudenpennut, käyvät Karvatissa vain päiväseltään lauantaina, muut viettävät saaressa kaksi yötä.

Lippukunnanjohtaja Iida Vartila kertoo rastitehtävän ka sudenpennuille. Kuva: Heidi Valliluoto.

- Ohjelmaan kuuluu partiotaitojen opettelua, mutta myös leikkiä ja hauskanpitoa, Valliluoto kertoo.

Saareen rakennetulle rastiradalle retkeläiset suuntaavaat neljänä joukkueena, jossa kaikissa on jäseniä joka ikäryhmästä.

- Näin eri-ikäiset jäsenet pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Myrskypoikien leiriläiset ovat enimmäkseen 12-18-vuotiaita lippukunnan jäseniä. Heidänkin ohjelmaansa kuuluu monipuolista tekemistä.

- Lauantaina aamupäivällä oli suunnistuskilpailu, iltapäivällä pelataan tukinpiilotusta ja illemmalla järjestetään rastirata. Partioleireihin kuuluu aina koulutusta, nyt on tulossa esimerkiksi palosammutusrasti, Ajanko selittää.

Partiolaiset nukkuvat molemmilla saarilla puolijoukkueteltoissa. Kylmä ei silti tule marraskuussakaan, sillä teltat lämpiävät kaminoilla.