Aurinkovoimalan rakennuslupa tulee käsittelyyn Eurassa

Lähikiinteistöt ja ely-keskus kritisoivat hulevesien johtamista voimala-alueelta.

Teollisen aurinkovoimalan rakentaminen lähestyy Eurassa, kun Etelä-Satakunnan ympäristölautakunta päättää ensi maanantaina hanketta koskevasta rakennusluvasta.

Puistoa valmistelee A. Ahlström kiinteistöt Oy:n omistama Eura Solar Oy. Hankkeelle myönnettiin suunnittelutarveratkaisu viime lokakuussa.

Aurinkovoimala on tarkoitus rakentaa Säkylään suuntaavan maantie 204:n eli Ohikulkutien varteen.

Voimalan niin sanottu piikkiteho on 47 megawattia. Paneelit sijoitetaan kuudelle eri alueelle Ohikulkutien molemmin puolin, ja hakemuksessa rakennuspaikan pinta-alaksi on merkitty noin 64 hehtaaria.

Ely: Liittymillä ei lupaa

Rakennuslupahakemukseen liittyi lähikiinteistöjen omistajille suunnattu kuuleminen. Sen perusteella hanketta ei juurikaan vastusteta, sillä ainoa huomautus liittyy voimala-alueen hulevesien johtamiseen ja käsittelyyn.

Eura Solarin mukaan vesistä ei kuitenkaan aiheudu haittaa naapurikiinteistöille. Tämä varmistetaan hulevesisuunnitelmalla, jossa muun muassa on suunniteltu viivästysaltaiden rakentamista.

Myös Varsinais-Suomen ely-keskus kiinnitti lausunnossaan huomiota hulevesiin. Ne on tarkoitus johtaa maantien sivuojaan, mihin ely suhtautuu kielteisesti.

Lisäksi ely huomautti, että aurinkopaneelit eivät saa häikäistä tienkäyttäjiä. Lausunnosta käy myös ilmi, että voima-alueen tieliittymillä ei ole lupaa.

Lautakunta saa pöydälleen ehdosuksen, jonka mukaan esteitä rakennusluvan myöntämiselle ei ole.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut