Aurora Botnian luovutus siirtyi vielä kerran – "Teemme pitkää vuoroa ja viikonlopputöitä"

Aurora Botnia laskettiin vesille RMC:n telakalla Raumalla viime vuonna. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Rauma Marine Constructionsin telakalla rakennustöiden loppuvaiheessa oleva Aurora Botnia luovutetaan vasta elokuun lopussa. Laivan piti alun perin valmistua jo keväällä.

Tarkennetulla aikataululla varataan riittävästi aikaa aluksen merkittävimpien pääjärjestelmien käyttöönottoon.
Vaasan ja Uumajan väliä pian liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia kävi kesäkuussa ensimmäisen kerran merellä.

Hyvin onnistuneesta ensimmäisestä merikoeajosta lähtien valmistelut toista merikoeajoa varten ovat olleet käynnissä RMC:n telakalla.

Alus on valmistuessaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta, jonka ainutlaatuisuus on näkynyt myös rakennusvaiheessa.

– Aurora Botniassa on käytössä yhdistelmä uusia teknologioita ja innovatiivisia ratkaisuja, joita ei löydy mistään muusta matkustaja-autolautasta maailmassa. Tällaista alusta rakennettaessa monia asioita tehdään ja testataan ensimmäistä kertaa, mikä on vaikuttanut esimerkiksi pääjärjestelmien käyttöönottotöihin kuluvaan aikaan, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Töitä jatketaan Heinimaan mukaan Rauman telakalla tehostetusti aluksen valmistumiseen asti.

– Teemme aluksen parissa pitkää vuoroa ja viikonlopputöitä sekä seuraamme töiden edistymistä päivittäin. Samalla meidän pitää kuitenkin huolehtia myös siitä, että työt voidaan tehdä koronaturvallisin henkilömäärin.

”Luojan kiitos, että on korona”

Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg on harmissaan vielä yhdestä lykkäyksestä kauan odotetun laivan valmistumisessa.

– Ei tämä yllätyksenä tullut, kun yhdessä olemme rakentaneet. Siitä olen vähän tuohtunut, ettei telakka voinut jo aiemmin tästä tiedottaa. Meidän väkemme Raumalla tiesi, että pitkäksi menee, hän sanoi Länsi-Suomelle.

Lisäten perään, ettei paisko ovia ja projekti jatkuu hyvässä hengessä.

Muutaman viikon myöhästyminen ei Ståhlbergin mukaan enää paljon haittaa, kun kesä oli jo käytännössä menetetty.

– Luojan kiitos, että on korona, voisi tähän todeta. Normaalina kesänä olisimme hävinneet vielä enemmän. Koronatilanteen vuoksi budjetoimme kesän varovaisesti. Ja tärkeintä lopulta on, että saamme erittäin hienon uuden laivan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Wasalinen laivan valmistuminen Rauman telakalta myöhästyi taas - "Jokainen lisäpäivä maksaa"

Vain tilaajille Wärtsilän uusi ruotsalaisjohtaja: "Merenkulkuun jättimuutos kymmenessä vuodessa" – laiva kulkee pian ammoniakilla ja vedyllä

Wasalinen lautan luovutus Rauman telakalta siirtyy heinäkuulle: innovatiivinen polttoaineratkaisu vie aikaa

RMC:n Aurora Botnia pääsi ensi kerran merelle