Autotehdas aloittaa yt-neuvottelut, irtisanomisia ei ole tulossa

Autotehtaan tilauskannassa olevan notkahduksen uskotaan olevan tilapäistä.

Valmet Automotive on antanut neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla.

Toimialan viimeaikaiset muutokset lisäävät tarvetta autotehtaan toiminnalliseen ja tuotannolliseen joustavuuteen. Neuvottelujen perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja ne koskevat kaikkia tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä ja toimihenkilöitä. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Tarve suurempaan joustavuuteen tarkoittaa autotehtaan loppuvuoden 2019 tuotannon vähentämistä suunnitelmallisesti. Tilanne johtaa tuotannolliseen ja taloudelliseen sopeutustarpeeseen, jonka arvioidaan kestävän tammikuuhun 2020 asti. Tämän jälkeen tilauskannan odotetaan palaavan suunnitellulle tasolle.

Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden 2019 aikana noin 260 henkilötyövuotta. Sopeutusuhka koskee kaikkia tehdashenkilöitä sekä tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä toimihenkilöitä. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.

Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, joten yhteistoimintalain mukaan neuvotteluvelvoitteen pituus on kaksi viikkoa. Tavoite on löytää yhdessä henkilöstön edustajien kanssa henkilöstön asemaan mahdollisimman vähän vaikuttavat ja toiminnan jatkuvuudelle parhaat ratkaisuvaihtoehdot.

Lisää aiheesta

Metallialan työvoimapula pahenee – Transtech voi viedä koulutuksen Venäjälle, Meyer Turku perui kurssin ja nyt pelätään jo autotehtaallakin

Autotehtaan ennätys nosti Valmet Automotivea

Uudenkaupungin autotehtaalla tehtiin uusi ennätys: 110 000 autoa viime vuonna