Autotehdas imee väkeä - seudulla on nyt ongelma, jollaista ei muutama vuosi sitten osattu edes kuvitella

Uudenkaupungin autotehtaalla on viime vuosina palkattu tasaisin väliajoin lisää väkeä. Kuva vuodelta 2014. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Teollisuus työllistää Vakka-Suomessa ja Rauman seudulla väkeä niin, että vuokra-asunnot ovat loppumassa.

Raumalla on hyvää pöhinää, Turun telakalla on täystyöllisyys vuosiksi eteenpäin, ja nyt Valmet Automotive on aloittanut jättirekrytoinnin Uudenkaupungin autotehtaalla.

Ensi vuoden loppuun mennessä autotehtaan henkilöstömäärä on 3 000, kun se tällä haavaa on noin 1 500. Rekrytointi toteutetaan valtakunnallisena. Erityisesti katseita käännetään Pirkanmaan suuntaan, sillä Turun ja Rauman suunnat on jo koluttu aika tarkkaan.

Muualta tuleville pitää olla tarjolla asuntoja ja palveluja. Uusikaupunki on tietenkin tärkein kohde, mutta esimerkiksi Laitila sijaitsee loistavalla paikalla valtatien varressa ja vain vajaan 20 kilometrin päässä autotehtaasta.

– Hoidamme oman osamme siitä, mikä kunnille tulee, Laitilan kaupunginjohtaja Jukka Alkio sanoo.

Pienistä vuokra-asunnoista tulee ainakin ensi alkuun pula. Kuin tilauksesta Laitilaan on ensi vuonna valmistumassa 30 asunnon vuokrakerrostalo.

Uudenkaupungin pohjoispuolinen rajanaapuri Pyhäranta tavoittelee sekin osaansa Uudenkaupungin työllisyystilanteesta. Kunnanhallitus on asettanut tavoitteeksi 300 uuden asukkaan saamisen kuntaan.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.