Autotehtaalla hurja vauhti: Uuteenkaupunkiin haetaan 400 työntekijää, pian myös Saloon tarvitaan 200 lisää

Valmet Automotive arvioi, että sen akkuihin ja muihin sähköisen liikenteen ratkaisuihin liittyvän toiminnan liikevaihto saavuttaa tai jopa ylittää ajoneuvovalmistuksen liikevaihdon lähivuosien aikana. Kuva: Valmet Automotive

Valmet Automotivella on hurja vauhti päällä. Viime viikolla kerroimme, että Uudenkaupungin autotehtaalle haetaan 400 uutta työntekijää vuoden loppuun mennessä.

Valmet Automotive lisää tuotantokapasiteettia myös Salon akkutehtaalla, jota parhaillaan laajennetaan. Salon tehtaalla työskentelee nyt noin 200 ihmistä. Määrän arvioidaan nousevan yli 400:aan kahden seuraavan vuoden aikana.

Yhtiön mukaan akkupakettien tuotanto on noussut Salon akkutehtaalla ennätystasolle. Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjalla on tällä hetkellä kolme asiakasta, ja uusia valmistussopimuksia arvioidaan allekirjoitettavan jo lähiaikoina.

- Akkujärjestelmät ovat Valmet Automotiven tulevaisuuden merkittävin kasvualue, ja tavoitteemme on nousta keskeiseksi toimijaksi niin akkujen sopimusvalmistajana kuin Tier 1 -tason järjestelmätoimittajana. Salon akkutehtaalla on keskeinen rooli kasvusuunnitelmissamme, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.