Avi: pakollisia terveystarkastuksia Rauman sataman rajanylityspaikan kautta Suomeen saapuville – syynä omikron-muunnos

Kuvituskuva

Rauman terveyspalvelut tiedottaa saaneensa lauantaina Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön kautta tiedon Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeestä ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksistä. Ohjauskirje ja määräykset koskevat pakollisia terveystarkastuksia rajanylityspaikoille Lounais-Suomessa.

Aluehallintovirasto määrää terveystarkastukseen tartuntatautilain 15§ ja 16§:n perusteella kaikki Rauman sataman rajanylityspaikan kautta Suomeen saapuvat yli 6-vuotiaat henkilöt, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana oleskelleet maissa, joissa on havaittu koronaviruksen omikron-muunnoksen leviämistä.

Rauman terveyspalvelut on viikonlopun aikana sopinut tarvittavista käytännön toimenpiteistä aluehallintoviraston määräysten toteuttamiseksi. Käytännöistä on sovittu yhdessä Satakunnan sairaanhoitopiirin, Lounais-Suomen aluehallintoviraston, ympäristöterveydenhuollon ja Rauman Satama Oy:n edustajien kanssa.

Koronavirusmuunnosta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilen antaman tiedon mukaan todettu Etelä-Afrikassa, Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa, Lesothossa, Eswatinissa (Swazimaa), Mosambikissa ja Malawissa.