Avi: Satakunnan kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan kuun vaihtuessa – yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa edelleen varmistettava osallistujien turvallisuus

Avi muistuttaa myös, että tautitilanteen pahentuessa äkillisesti kukin kunta voi päättää tiukemmista paikallisista kokoontumisrajoituksista.

Satakuntaa koskevat kokoontumisrajoitukset pysyvät joulukuussa samoina kuin marraskuussa, kertoo aluehallintovirasto (avi).  Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti asiasta tänään keskiviikkona.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on edelleen varmistettava osallistujien turvallisuus huolehtimalla turvaväleistä ja riittävästä hygieniasta.

– Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene, avin tiedotteessa todetaan.

Avi muistuttaa myös, että tautitilanteen pahentuessa äkillisesti kukin kunta voi päättää tiukemmista paikallisista kokoontumisrajoituksista. Kunta voi myös päättää esimerkiksi sulkea toimitiloja ja antaa suosituksia yksityistilaisuuksista ja kasvomaskien käyttämisestä.

Avin päätös tulee voimaan 1. joulukuuta. Tartuntatautilain mukaisesti päätös voi olla voimassa enintään kuukauden ajan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut