Avi: Sisätiloihin on kokoontumisrajoitus myös Satakunnassa – yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet voi järjestää koronapassilla

Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22. marraskuun ja 22. joulukuuta välisenä aikana.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa yhden kuukauden ajaksi.

Avin tiedotteen mukaan määräys alkaa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22. marraskuuta ja jatkuu 22. joulukuuta asti.

Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Avin tiedotteen mukaan koko Satakunnan alueella esiintyy tunnistamattomista lähteistä peräisin olevia tartuntoja ja tartuntaryppäitä. Terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormituksen odotetaan kasvavan.

Aluehallintovirasto määrää rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuksiin ilman aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Menettely on jo laajasti käytössä ravitsemisliiketoiminnan yhteydessä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut