Avi tiukensi paperitehtaan vesilinjauksia

Oleellisimmat paperitehtaan ympäristöluvan muutokset liittyvät puun varastointialueen ja muun tehdasalueen hulevesiin sekä veden käyttöön kuorimossa. KUVA: Arkisto/Esa Urhonen

UPM:n Rauman-tehtaan ympäristölupa on päivitetty. Edellinen lupa oli vuodelta 2006, ja nyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut päätöksensä tähän lupaan tehtävistä tarkistuksista.

Edellisen luvan jälkeen ovat muuttuneet muun muassa jotkut ympäristölainsäädännön pykälät ja parhaan käytettävissä olevan tekniikan mukaiset vaatimukset (best available techology eli bat), mutta myös monet tehtaan toiminnot.

Merkittävin lupamääräysten muutos koskee puun kuivakuorinnassa käytettävän veden määrää. Uusi ympäristölupa rajoittaa vesimäärän jatkossa 250 litraan kuorittua tonnia kohden.

Toinen merkittävä muutos koskee puun ulkovarastointialueen hulevesiä.  Ympäristölupa edellyttää hulevesien sisältämän kiintoaineen talteenottoa kesäkuun 2019 loppuun mennessä. Uusina hulevesistä mitattavina aineina tulivat mukaan elohopea ja kadmium.

Muutoksia tuli myös tehtaan aiheuttaman melun tarkkailuun, mutta sallitut lähialueen enimmäismelutasot pysyivät ennallaan.

Jäteveden yhteispuhdistamolla on oma ympäristölupansa. Siihen liittyvistä muutoksista odotetaan ratkaisua lähiaikoina.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.