AVI: Verkkokauppojen hintamerkinnät ovat puutteellisia

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valvoi alkuvuodesta tehostetusti yksikköhintamerkintöjä varsinaissuomalaisten yritysten verkkokaupoissa.


Hintavertailun mahdollistavat ja säännösten vaatimat yksikköhinnat (litra, kilo, metri) puuttuivat jokaiselta verkkosivulta. Valvonnan kohteena oli 50 yritystä.

Myytävät tuotteet olivat muiden muassa hiusten- ja kauneudenhoitotuotteita, apteekki- ja luontaistuotteita, autokemikaaleja, pesu- ja puhdistusaineita sekä eläinten ruokia ja hoitotuotteita.


Aluehallintovirasto lähetti kaikille huomautuskirjeen. Maaliskuun lopussa tehtiin uusintatarkastus, ja vain 20 oli korjannut yksikköhintamerkinnät. Lopuille lähetettiin toinen huomautus.


Vaikka kysymys olisi pelkästä markkinoinnista eikä verkkosivujen kautta myytäisi tuotteita, yksikköhinta on ilmoitettava, kun markkinoidaan yksilöityä tavaraa tiettyyn myyntihintaan.


Mikäli asiat eivät korjaannu, aluehallintovirasto voi kieltää elinkeinonharjoittajaa jatkamasta tai uudistamasta lain vastaista kulutushyödykkeiden markkinointia. Kiellon tehosteeksi asetetaan uhkasakko.