Avoimet kylät -päivä palkittiin kunniamaininnalla

Satakuntaliiton hallinnoiman Onni kutsuu kylään -hankkeen sekä SataKylät ry:n yhdessä viime kesänä järjestämä Avoimet kylät -päivä on saanut Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa kunniamaininnan.

Kilpailun tarkoituksena on kehittää kunta-alan markkinointiosaamista nostamalla esille kunta- ja seutumarkkinoinnin hyviä käytäntöjä. Vuonna 2014 yhdeksättä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui yhteensä 59 kilpailutyötä.

SM-kilpailun voittajat julkistettiin Piiri 2014 -suurtapahtumassa 22.5. Voitot matkasivat Helsinkiin, Espooseen ja Akaalle.

Avoimet Kylät -päivän tavoitteena oli lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoida kyliä vierailu- ja asuinpaikkana sekä madaltaa niin maaseudun kuin kaupunkienkin asukkaiden kynnystä tutustua lähikyliin Satakunnassa.

– Ruohonjuuritasolta talkoovoimin ponnistaen maaseutua tutuksi tuova kampanja herätti tuomaristossa ihastusta. Mukaan on saatu laaja joukko alueen kyliä. Tapahtuman laajeneminen tänä vuonna Varsinais-Suomeen kuvaa sitä, että kyseessä on onnistunut konsepti, tuomaristo perustelee.