Avoimet kylät -tapahtuma tulevana lauantaina

Tuiskulan kylä on tunnettu esimerkiksi kesäteatteristaan. Kuva vuodelta 2014. Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Avoimet kylät -päivänä yli 400 kylää ympäri Suomen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on mahdollisuus tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Pop up -tyyliin toteutettu Avoimet kylät saa sadoissa kylissä tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena.

Rauman seudulla mukana ovat esimerkiksi Sorkka, Uotila, Rikantila, Iso-Vimma, Tuiskula, Kepola, Yttilä, Vuorenmaa ja Laukola-Mäkelä-Rahvola.

Avoimet kylät tuo esille kyliä ja kylätoimintaa muistuttaen, että kylillä eletään vahvasti tässä ajassa. Toiminta on suunnitelmallista ja monessa kylässä liiketoiminnallista.

- Keskiössä eivät ole vain yhteisön omat tarpeet, vaan laajempi alueellinen kehittäminen. Hyvinvointia ja palveluja tuotetaan yhä enemmän myös kesämökkiläisille ja matkailijoille, ja kylät toimivat tiiviisti kuntien kumppaneina, kertoo Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Rinne.

Paitsi Avoimien kylien, on 11.6.2016 myös kyläkauppojen päivä. Kyläkauppapäivä muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä eli yhteisellä asialla ollaan.