Avoimissa joulukylissä virittäydytään joulutunnelmaan – Rauman seudulta mukana ainakin Rikantila, Sorkka ja Hinnerjoki

Kylien joulutunnelmaan pääsee joulukuun aikana. Arkistokuva: Esa Urhonen

Avoimet Joulukylät järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Mukaan on ilmoittautunut noin 300 tapahtumaa. 

Tapahtumia ilmoitettiin mukaan kaikista Suomen maakunnista.

Rauman seudulta mukaan on ilmoittautunut ainakin Sorkan Aittakahvilan joulumyyjäiset, Rikantilan juhlavalaistu metsäpolku, Sydänmaan puurojuhla, Hinnerjoen kyläjoulukalenteri ja Untamalan Joulumarkkinat. 

Avoimet Joulukylät on Suomen Kylien ja maakunnallisten kyläyhdistysten yhteinen ja koko Suomessa toteutettava tapahtumakokonaisuus. 

Avoimet Joulukylät -konseptin ideana on saada yksittäisten kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä. Samalla kyliin toivotaan enemmän vierailijoita katsomaan kylien monipuolista toimintaa.

- Joulukuussa kylillä järjestetään valtavasti erilaisia myyjäisiä ja joulutapahtumia. Halusimme kokeilla, että voisiko näitä tunnelmallisia kylien joulutapahtumia kerätä yhteen ja samalle alustalle. Olemme erittäin tyytyväisiä ilmoittautuneiden kylien määrään, sillä järjestämme tapahtumaa nyt ensimmäistä kertaa. Meillä on toki Avoimet Kylät -päivä, josta olemme ottaneet mallia Avoimet Joulukylät -tempaukseen, kertoo Suomen Kylien viestintäpäällikkö Anssi Ketonen tiedotteessa.

Kaikki Avoimet Joulukylät -tapahtumat ja niiden tarkemmat ajankohdat löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/joulukylat.