Avovaimonsa murhasta Jyväskylässä epäilty mies syytteessä järkyttävistä teoista Satakunnan käräjäoikeudessa – passitettiin mielentilatutkimukseen

Miestä syytetään Satakunnan käräjäoikeudessa vuonna 2018 tapahtuneista raakuuksista. Hänen epäillään surmanneen avovaimonsa yli kaksi vuotta sen jälkeen. Jutun sisältö voi järkyttää.

| Päivitetty

Jyväskylän Pupuhuhdassa joulukuussa tapahtuneesta murhasta epäiltyä miestä syytetään Satakunnan käräjäoikeudessa poikkeuksellisen törkeistä teoista, jotka ovat tapahtuneet elo–syyskuussa 2018. Pupuhuhdan murhasta on kirjoitettu laajasti valtakunnallisissa medioissa, esimerkiksi Iltalehdessä.

Pupuhuhdan jutussa miehen epäilleen murhanneen avovaimonsa yksityisasunnossa. Iltalehden haastatteleman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvalan mukaan teossa uhriin on kohdistettu vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa. Uhrin ruumis löytyi pyörätielt.

Iltalehti kertoi myös, että murhasta epäillyllä miehellä on vireillä myös syyte törkeästä raiskauksesta Satakunnan käräjäoikeudessa. Kyseistä syytekokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto, on käsitelty nyt Satakunnan käräjäoikeudessa, ja oikeus antoi asiasta torstaina välituomion.

Myös tässä Satakunnan käräjäoikeudessa käsitellystä tapauksessa kyse näyttää olleen vakavasta ja pitkäkestoisesta väkivallasta. Uhri kuitenkin selvisi hengissä.

Iltalehden joulukuisten tietojen mukaan tapauksilla ei ole suoraa yhteyttä.

Viiden päivän vapaudenmenetys sisälsi väkivaltaa ja raiskauksia

Asia on käsitelty salaisena asianomistajan eli epäiltyjen rikosten uhrin yksityisyyden suojelemiseksi. Oikeus antoi asiasta kuitenkin julkisen selosteen.

Välituomion julkisessa selosteessa kerrotaan käräjäoikeuden katsoneen vastaajan eli epäillyn tekijän tehneen asianomistajalle ruumiillista väkivaltaa useita eri kertoja viiden päivän aikana. Tekoajaksi on merkitty 31.8.–4.9.2018.

Julkisesta selosteesta ei selviä, missä teot ovat tapahtuneet. Asianomistajan henkilöllisyydestä ei selviä ikää eikä edes sukupuolta.

Seuraavat kuvaukset toistuvasta pitkäkestoisesta, raa'asta ja osin seksuaalisesta väkivallasta voivat järkyttää.

Vastaaja on oikeuden mukaan tehnyt uhrille väkivaltaa lukuisilla eri tavoilla. Hän on muun muassa lyönyt ja tallonut uhria, polttanut tätä tupakalla ja kiehuvalla vedellä eri puolille kehoa, myös sukuelinten ja peräaukon alueelle, kuristanut tätä latausjohdolla ja juottanut tälle tatuointimustetta.

Käräjäoikeus katsoo vastaajan pakottaneen asianomistajan kanssaan sukupuoliyhteyteen kolme eri kertaa käyttämällä väkivaltaa ja sen uhkaa, uhaten tätä myös tappamisella. Yhdynnät ovat tapahtuneet sen jälkeen, kun vastaaja on aiheuttanut palovammoja asianomistajan sukuelinten alueelle.

Käsittelyä jatketaan mielentilatutkimuksen jälkeen

Osa teoista on tapahtunut asianomistajan ollessa kiinni sidottuna ja silmät vaatteilla peitettynä. Vastaaja on myös videokuvannut puhelimellaan osan teoista, ja videoille tallentuneista puheista selviää, että hänen tarkoituksenaan on ollut "julkaista videot ja mainostaa niillä asianomistajaa rahaa vastaan tarjoamia seksuaalipalveluita".

Käräjäoikeus katsoo miehen myös oikeudettomasti riistäneen asianomistajan liikkumisvapauden sitomalla tämän kiinni sähköjohdoilla kaksi eri kertaa ja uhkaamalla tappaa tämän, mikäli asianomistaja poistuu hänen luotaan. Vapaudenmenetys on päättynyt asianomistajan paettua.

Välituomiollaan käräjäoikeus määräsi vastaajan mielentilatutkimukseen, johon hän suostui. Mielentilatutkimuksen jälkeen käräjäoikeus ratkaisee jatkokäsittelyssä, mihin rikoksiin vastaaja on syyllistynyt ja millaisen tuomion hän niistä saa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut