Äyhönjärven lenkkipolun puukotuksesta kaivataan lisää vihjeitä

Poliisi on saanut jonkin verran yleisövihjeitä Raumalla sunnuntai-iltana sattuneesta nuoreen naiseen kohdistuneesta ryöstön yrityksestä.

– Kaikki tutkintalinjat ovat auki eikä tässä vaiheessa ole epäiltyjä, korostaa juttua tutkiva rikosylikonstaapeli Maarit Ruohonen. 

Hän haluaa myös rauhoitella sosiaalisessa mediassa myllertävää keskustelua.

– Väitteet siitä, että tekijä olisi esimerkiksi Raumalle majoitettu turvapaikanhakija, ovat tässä vaiheessa vailla todellisuuspohjaa.

Hän haluaa muistuttaa, että viitteet ulkomaalaistaustaisuuteen perustuvat uhrin tuntemukseen hyökkääjän puheesta. Tämä vaati uhriltaan rahaa huonoa suomea ja englantia puhuen.

Maarit Ruohonen muistuttaa, että Raumalla on jo pitkään asunut paljon ulkomaalaisia ja annettujen tuntomerkkien pohjalta on hyvin mahdollista, että tekijä voisi olla myös suomalainen.

Raumalainen hieman yli 20-vuotias nainen joutui hyökkäyksen kohteeksi sunnuntai-iltana puoli yhdeksän aikaan Äyhönjärven lenkkipolulla. Takaa tullut hyökkääjä iski uhriaan terävällä esineellä keskivartaloon. Vammat vaativat lääkärin hoitoa mutta hengenvaaraa uhrilla ei ole ja poliisi on päässyt jo hänen kanssaan keskustelemaan.

Poliisi tutkii tapausta ryöstön yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Maarit Ruohonen toivoo edelleen yleisön apua rikoksen selvittämiseksi. Mahdolliset tiedot ja silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa puhelimitse rikoksen tutkijalle puhelimitse 044 714 2324 tai sähköpostitse tutkinta.rauma@poliisi.fi