Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun ilmoittautuminen avattu – uutena maana mukana Islanti

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailussa nähdään tänä vuonna myös islantilaisia elokuvias. . Kilpailuraadin koordinaattorina on alusta alkaen toiminut Tarmo Hotanen

Itämeren maiden elokuvantekijöille suunnattu Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu laajenee. Tänä vuonna mukana on myös Islanti. Itämeren alueen ulkopuolelta mukaan on aiemmin hyväksytty Norja.

Blue Sea Film Festivalin järjestämän Baltic Herring -kilpailun ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Kilpailussa on sarjat ammattilaisille, amatööreille ja opiskelijoille.

Maksimissaan 30 minuuttisten kilpailutöiden on oltava merellisiä tai niissä on oltava veteen liittyvä teema. Osallistuminen tapahtuu Short Film Depotin kautta ja kilpailuun valitut lyhytelokuvat julkistetaan 5.8.

Kilpailusarjoihin valitut elokuvat esitetään 29. Blue Sea Film Festivalilla (Sinisen meren elokuvajuhlilla) 18.–21.8.2022 kansainväliselle jurylle ja festivaaliyleisölle.

Raati palkitsee parhaat elokuvat rahapalkinnolla. Koko kilpailun parhaalle elokuvalle myönnetään rahapalkinnon lisäksi keraaminen veistos Golden Baltic Herring, joka on saanut lempinimen ”Silakka-Oscari”.

Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkia.

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun kansainvälinen raati 2022 julkistetaan myöhemmin.