"Barbenheimer" jyllää myös Raumalla – tiistaina 50 jäi ulos Barbien näytöksestä

Viime perjantaina ensi-iltansa saaneet Barbie ja Oppenheimer -elokuvat vetävät nyt yleisöä elokuviin.

Margot Robbien tähdittämä Barbie-elokuva on noussut viidessä päivässä katsojasuosikiksi myös Raumalla. Elokuvateatteri onkin lisännyt näytöksiä. Myös barbietyylinen pukeutuminen on näkynyt näytöksissä.

Heinäkuu on osoittautumassa vuoden parhaimmaksi leffakuukaudeksi. Sosiaalisessa mediassa puhutaan nyt "Barbenheimerista" eli viime perjantaina 21.7. ensi-iltansa saaneesta kahdesta hittielokuvasta, Greta Gerwigin ohjaamasta Barbiesta ja Christopher Nolanin Oppenheimerista.

Kumpikin elokuva on vetänyt hyvin yleisöä myös raumalaisessa Iso-Hannussa, joka ilmoitti tiistaina lisäävänsä tälle viikolle keskiviikosta eteenpäin myös arkipäiviin päivänäytökset.

– Kovasti on käynyt porukkaa, minkä vuoksi laitoimme lisänäytöksiä, jotta asiakkaat jakaantuisivat eri näytöksiin eikä suurta ruuhkaa yksittäisiin näytöksiin syntyisi, elokuvateatteriyrittäjä Riku Räsänen kertoo.

Kaikki eivät mahtuneet sisään

Suosiota osattiin Räsäsen mukaan odottaa, mutta ei ihan tällaista.

– Eilen jäi 50 ihmistä ulos Barbien näytöksestä. Se on hyvin poikkeuksellista. Vastaava tapahtui viimeksi Tuntemattoman sotilaan kohdalla.

Räsänen uskoo tilanteen kuitenkin tasaantuvan alkupiikin ja lisänäytösten myötä.

– Ja nyt, kun ihmiset tietävät paremmin, että elokuville on kova kysyntä, niin he ehkä varmistavat pääsyn sisään ennakkomyynnin kautta.

Räsäsen mukaan Raumalla näytöksissä on normaalisti hyvin tilaa eikä elokuviin perinteisesti osteta lippuja kovin paljon ennakkoon.

"Posketon katsojamäärä"

Finnkino tiedotti alkuviikosta Barbenheimer-ilmiön nostaneen viime viikonlopun vilkkaimmaksi leffaviikonlopuksi sitten tammikuun 2020. Sen mukaan tällä vuosikymmenellä yksittäisistä elokuvista vain 007 No Time to Die on kerännyt ensi-iltaviikonloppuavauksessaan enemmän katsojia kuin Barbie tai Oppenheimer.

Barbie on jo nyt kerännyt Iso-Hannuun 700 katsojaa.

– Se on ihan poskettoman iso määrä näin pienessä kaupungissa vain viiden päivän jälkeen. Barbiella on ollut paljon enemmän kysyntää kuin muilla elokuvilla pitkään aikaan ja se on jo nyt vuoden seitsemänneksi katsotuin.

Oppenheimer on kerännyt saliin noin 400 katsojaa, mutta sitä Räsänen kuvailee elokuvaksi, jonka katsojat sijoittuvat pitkälle ajalle.

Raumallakin ollaan pinkeissä

Myös Barbie-elokuvan ympärille syntynyt pukeutumisilmiö näkyy Raumalla.

– Eilen jengillä olim ihan oikeasti pinkkejä vaatteita. Hienoa, että elokuva nostattaa tällaista ”hypeä”. Ne juuri piristävät välillä niin kovin ankeaa maailmaa, toteaa Räsänen.

Barbenheimerin lisäksi Iso-Hannunkin ohjelmistossa teattereissa nähdään Tom Cruisen tähdittämän leffasarjan seitsemäs osa Mission: Impossible Dead Reckoning Part One.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut