Basso Erik Rousista Eurajoki Bel Canton toinen taiteellinen johtaja

Viiden vuoden ikään ehtineellä Eurajoki Bel Cantolla on jatkossa kaksi taiteellista johtajaa. Basso Mika Kareksen (oik.) rinnalla aloittaa toinen basso, Erik Rousi. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Ensi kesänä viidettä kertaa järjestettävä klassisen laulun festivaali Eurajoki Bel Canto siirtyy kahden taiteellisen johtajan malliin.

Basso Mika Kareksen rinnalle tulee turkulaislähtöinen oopperalaulaja, basso Erik Rousi. Tulevan kesän ohjelmiston bassot ovat suunnitelleet yhdessä.

- Olen huippuinnostunut. Hienoa, että minulle on suotu tällainen kunnia, sillä Eurajoki on urani kannalta tärkeä paikka, sanoo Rousi.

Hän on osalllistunut kahdesti Kareksen vetämälle laulun mestarikurssille ja esiintynyt festivaalilla aiemmin. Tänä vuonna uuden taiteellisen johtajan ohjelmistossa Bel Cantossa on Schubertin Kaunis myllärintytär.

Rousi valmistuu oopperalaulun maisteriksi Wienin kaupungin musiikkiyliopistosta. Keväällä hän esiintyy kahdessa oopperaproduktiossa Tel Avivissa. 

Mika Kares juhlii ensi kesän Bel Cantossa viidettä festivaalia ja omaa 40-vuotissyntymäpäiväänsä omalla konsertilla. Siihen on koottu laulajan 15 vuoden uran varrelta merkityksellisiä ooppera-aarioita.

Bel Canton ohjelmistossa on ensi kesänä kolme maksullista konserttia ja neljä ilmaistapahtumaa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.