Bessin Ram pam pam oli viime vuoden striimatuin kappale

Bessin Ram pam pamia striimattiin eniten viime vuonna. Kuva: Vilma Töyräs

Viime vuoden striimatuin kappale oli Bessin Ram pam pam, toiseksi kiri JVG:n Ammatimies ja kolmoseksi Ramses II:n Villieläin. Kärkiviisikkoon mahtuivat myös Gettomasan Shamppanjadieetillä ja Olli Halosen Pohjola.

Vuosi 2022 oli kotimaisittain vahva, sillä myös vuoden 2022 myydyin albumi oli kotimainen. Se oli Gettomasan Vastustamaton. Kakkonen oli JVG:n Mun tapa pelata.

Kotimaisen musiikin osuus kasvoi kolme prosenttia edellisvuodesta 34 prosenttiin Musiikkituottajat ry:n jäsenyhtiöiden äänitemyynnistä, kerrotaan yhdistyksen tiedotteella.

Äänitemusiikin kulutus jatkoi kasvuaan myös vuoden 2022 aikana. Kasvuvuosi oli kahdeksas perättäinen. Esitys- ja synkronointikorvaukset huomioiden äänitemusiikin kulutuksen kokonaisarvo vuonna 2022 ylitti 100 miljoonaa euroa.

Kasvun taustalla on suoratoisto- eli striimauspalveluiden kautta saatavien tulojen kasvu. Niiden osuus kasvoi vuoden 2022 aikana 9,1 prosenttia. Suoratoistopalveluiden osuus äänitemarkkinoista on nyt lähes 91 prosenttia.

Fyysisten äänitteiden myynti laski yhden kasvuvuoden jälkeen, lasku vuoteen 2021 verrattuna oli noin 13 prosenttia. Vinyylilevyjen myynnistä koituva tulo ylitti toisena vuonna perättäin CD-levyjen myynnistä saadun tulon tehden vinyylistä suurimman fyysisen ääniteformaatin. Fyysisten äänitteiden osuus vuoden 2022 äänitemarkkinoista oli noin 9 prosenttia.