Blue Sea Film Festivalilla juhlavuosi

Blue Sea Film Festival julkisti juhlavuotensa ulkoisen ilmeen. Se on graafisen suunnittelija Petteri Voutilaisen käsialaa.

Sinisen meren elokuvajuhlat – Rauma Blue Sea Film Festival täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Tapahtuma järjestetään 30. kerran 17.–20.8.

Festivaalin tämän vuoden ilmeessä korostuu juhlavuosi ja merellisyys. Ilmeen takana on graafinen suunnittelija Petteri Voutilainen.

– Upea ilme kertoo tapahtuman historiasta, jossa meri ja Rauma ovat esillä. Taidamme olla Suomen festivaalikentällä pienimmistä suurin ja tämä, jos jokin sopii meille. Festivaali elää ajassa ja on tekijöidensä näköinen, festivaalin seremoniamestari Timo Metsäjoki kertoo tiedotteella.

Teemamaana Saksa

Tänä vuonna festivaalin teemamaaksi on valittu Saksa. Se tuo Raumalle elokuvia, joita ei muuten pääsisi katsomaan, todetaan tiedotteella.

Kesän tapahtumaan on luvassa myös erilaisia muisteloita menneiden juhlien varrelta.

– Voi olla, että tuomme erilaisia nostoja historiasta, elokuva, jota ei hetkeen ole näytetty ja kenties livemusiikki säestää jälleen elokuvasalissa, festivaalia järjestävän Rauman Elokuvakerhon puheenjohtaja Merja Valkoja kertoo tiedotteella.

Tapahtuma pyrkii hänen mukaansa myös toteuttamaan katsojien toiveita.

Elokuvajuhlien vaiheista kootaan myös näyttely ja tapahtuman 30-vuotisesta historiasta on tulossa historiikki.

Tuttuun tapaan osana tapahtumaa järjestetään lyhytelokuvakilpailu Baltic Herring.