Blue Sea Film Festivalin avajaisissa jaettu Kampela meni tänä vuonna taiteilijavierasohjelma RaumArsille.

Blue Sea Film Festival avattiin tutuin seremonioin perjantai-iltana. Kampela-tunnustuspalkinto elokuvakulttuurin edistämiseksi tehdystä työstä meni tällä kertaa taiteilijavierasohjelma RaumArsille.

Se on ollut Blue Sea Film Festivalin yhteistyökumppani jo vuodesta 1999. Siitä lähtien Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun tuomaristossa on istunut RaumArsin taiteilija. Tänä vuonna elokuvia juryssa arvioi italialainen Matilde Caruso.

– Taiteilijat ovat tuoneet kilpailuun kiinnostavan lisän. He ovat laajentaneet elokuvataiteen pohdintaa omalla taiteellisella näkökulmallaan. Kansainvälinen tulokulma ja eri kulttuurien näkemykset ovat rikastuttaneet Baltic Herringin toimintaa, todetaan Kampelan palkintoperusteissa.

Elokuvajuhlien yleisö on myös saanut monta kertaa nauttia taiteilijoiden esityksistä festivaalilla. Erikoiskiitoksen sai eilisessä avajaisjuhlassa taiteilijavieras-ohjelman toiminnanjohtaja Hannele Kolsio.

Kampelan ovat aiemmin saaneet muun muassa ohjaaja, käsikirjoittaja Jouko Aaltonen, elokuvaohjaaja Matti Ijäs, elokuvaohjaaja Maarit Lalli ja muusikko Nätsi Rosvall. Peter von Bagh palkittiin 2003.