BMH Technology toimittaa kiinteän polttoaineen käsittelyjärjestelmän Helen Oy:n Vuosaaren biolämpölaitokselle

Polttoaineenkäsittelyjärjestelmä luovutetaan Helenille joulukuussa 2022, minkä jälkeen laitoksen on määrä alkaa tuottaa kaukolämpöä.

BMH Technology toimittaa Helen Oy:n Vuosaaren biolämpölaitokselle Helsinkiin laajan kiinteän polttoaineen käsittelyjärjestelmän.

Helenin tuleva biolämpölaitos on polttoaineteholtaan 220MW ja laitoksen energiatehokkuus on viety uudelle tasolle hyödyntämällä savukaasujen lämmöntalteenottolaitosta ja absorptiolämpöpumppuja.

Polttoaineenaan Vuosaaren biolämpölaitos käyttää puuperäistä biomassaa. Yhtiön tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, kivihiilestä luovutaan vaiheittain jo aikaisemmin ja viimeistään vuonna 2029.

BMH:n osuus laitoksesta on laaja kiinteän polttoaineen käsittelyjärjestelmän kokonaistoimitus, joka käsittää polttoaineen vastaanoton, laadunvarmistuksen ja varastointi- sekä kuljetusjärjestelmät kattilalaitoksen päiväsiiloille asti. Toimituskokonaisuuteen sisältyvät lisäksi rakennukset ja oheisjärjestelmät.

Polttoaineenkäsittelyjärjestelmä luovutetaan Helenille joulukuussa 2022, minkä jälkeen laitoksen on määrä alkaa tuottaa kaukolämpöä.

Osapuolet ovat sopineet, että kaupan arvoa ei julkaista. Tämän kaltaisten toimitusten arvo on tyypillisesti noin 25 miljoonan euron suuruusluokassa. 

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä, jolla on jo yli 500 000 asiakasta. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut