Bomfunk MC's tekee paluun festarilavoille – ensimmäinen esiintyminen RMJ:ssä

Raymond (keskellä) on viettänyt perhe-elämää Belgiassa, Gismo (oik.) on tehnyt DJ-keikkaa Suomessa ja Jaakko Salovaara on puolestaan keskittynyt sävellys- ja tuotantotöihin ja tehnyt musiikkia muun muassa Anna Abreun, JVG:n ja Robinin kanssa.

Bomfunk MC's -yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi bändi tekee tulevana kesänä kuusi festivaalikeikkaa.

Ensimmäisen kerran Raymond, Gismo ja Jaakko Salovaara kapuavat lavalle Raumalla! Freestyler-hitti bailataan RMJ:ssä 21. kesäkuuta.

RMJ:n lisäksi Bomfunk MC's esiintyy Himos Juhannuksessa, Tikkurila Festivaaleilla, Suomipop Festivaaleilla sekä Oulussa että Jyväskylässä ja Seinäjoen Solar Sound Festival -tapahtumassa.

Kolmikko odottaa tulevia keikkoja jo malttamattomana, ja niiden ennakkovalmistelut on jo aloitettu.

– On mahtavaa päästä ensi kesänä keikoille Bomfunk MC’s:n kanssa. Nyt on edellisiin kiertueisiin verrattuna uudet puitteet tehdä tätä ja koen, että myös meillä on entistä enemmän annettavaa. Yritämme saavuttaa yhteisiä hekumahetkiä yleisön kanssa – ja nauttia joka hetkestä, sanoo bändin keulakuvana tunnettu Raymond.

Vuonna 1998 perustettu Bomfunk MC’s on yhä yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä.

Bändin esikoislevy In Stereo julkaistiin vuonna 1999. Siltä lohkaistusta Freestyler-kappaleesta tuli iso hitti ympäri Eurooppaa. Freestyler oli vuonna 2000 Euroopan myydyin single ja listaykkönen yhdessätoista eri maassa.

Bomfunk MC’s julkaisi uransa aikana kolme albumia, joista viimeisin on ilmestynyt vuonna 2004. Viimeksi bändi on kiertänyt keikkalavoilla vuonna 2006.