Brummin palo siirtää syksyn keikkoja: "Siivoamisessa menee monta viikkoa"

Kulttuurikuppila Brummin palo sai ilmeisesti alkunsa jääpalakoneesta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kulttuurikuppila Brummin naapurit havaitsivat liikekiinteistössä tiistaina aamuyhdeksän jälkeen runsaasti savua.

Ilmeisesti jääpalakoneesta alkunsa saanut pienehkö palo oli rikkonut kuumuudessa vesiputken, josta suihkunnut vesi oli puolestaan sammuttanut palon jo miltei kokonaan palokunnan saapuessa paikalle.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi palopaikan jälkisammutus ja runsaan savun tuulettaminen.

Heli Laaksosen uusi runokirja oli määrä julkistaa tiistai-illalla Brummissa, mutta onnettomuuden vuoksi tilaisuus siirretään Nortamonkadulle Poselliin.

– Vahingot ovat sen verran laajat savun ja hajun vuoksi, että remontissa ja siivoamisessa menee monta viikkoa. Tämä vaikuttaa toimintaan jopa kuukausia, yrittäjä Markku Pekonen kertoo.

– Pyrimme toteuttamaan kuitenkin tulevat syksyn keikat muualla ja siirrymme takaisin omiin tiloihin mahdollisimman pian, hän jatkaa.

Kaikkea sitä voikin sattua. Yrittäjä Markku Pekonen vakuuttaa, että tuhkasta noustaan taas. Kuva: Elina Helkelä

Brummin syksyn ohjelmistoon kuuluu varsin erityyppisiä keikkoja, joiden tapahtumapaikkavaatimukset poikkeavat jonkin verran toisistaan.

Ohjelmistossa on syyskuun puolelle kiinnitetty esimerkiksi 13.9. Fatboy, 21.9. Olavi Uusivirta ja 27.9. Mikko Alatalo sekä Hauli Bros.

– Kiitos palokunta, kiitos naapurit, kiitos kaikki ja tiedotamme lisää, kun tiedämme lisää. Tästä tuhkasta noustaan kyllä! Brummin Facebook-seinän tiedotteessa luvataan.

Lisää aiheesta

Brummin orastavassa ravintolapalossa oli onni onnettomuudessa – liekit rikkoivat vesiputken

Vain tilaajille Helin runoissa liikutaan kepeästä painavaan