Brygän venetsialaisviikko käynnistyy maanantaina, ohjelmaa luvassa joka päivälle – "Fläppitaulu on ideoinnissa ollut käytössä"

Tapahtumajärjestelyistä vastannut Pauliina Tanttu yllättyi, kuinka paljon koko viikon tapahtuman järjestäminen vaatii.

| Päivitetty

Rauman Top Security Servicen liiketoimenjohtaja Pauliina Tanttu järjesteli maanantai-iltapäivällä paikkoja kuntoon Potkurin katolla. Sääennuste povaa sateista viikkoa. Tanttu kertookin, että tarvittaessa tapahtumat voidaan tuoda Potkurin sisätiloihin. "Ainoastaan Hevisaurus esintyy joka tapauksessa katolla, sillä se tarvitsee ison lavan", hän sanoo. Kuva: Juha Sinisalo

Tänä vuonna venetsialaisia vietetään Raumalla koko viikon ajan. Pääasiassa kauppakeskus Potkurin katolla järjestettävä Brygän venetsialaiset käynnistyy maanantaina, ja ohjelmaa on luvassa sunnuntaihin asti.

Tapahtuman tuottamisesta vastaavalla Rauman Top Security Servicen liiketoimenjohtaja Pauliina Tantulla on takanaan kiireinen kuukausi.

Järjesteltävää on ollut paljon, ja viime hetken muutoksiakin on tullut.

– On eri asia järjestää kahden päivän tapahtuma kuin miettiä ohjelmaa koko viikon ajalle. Fläppitaulu on ideoinnissa ollut käytössä. Kaikki saadaan kyllä järjestymään, Tanttu lupaa tyytyväisenä.

Budjetti kovilla

Rauman Top Security Service sai Brygän venetsialaiset- tapahtumakokonaisuudelle kaupungin myöntämän reilun 30 000 euron tapahtumatuen.

Se on ollut iso taloudellinen tuki, mutta Tanttu myöntää, että budjettia on silti saanut puntaroida tarkkaan.

– Esiintyjiin ja infraan menee todella paljon rahaa. Kun päiviä on monta, ei tapahtumatuki loppujen lopuksi kata edes kaikkien esiintyjien palkkioita.

Esimerkiksi sunnuntaina lapsille suunnatun päätapahtuman tähtenä häärivän Hevisauruksen lava vaatii paljon tekniikkaa, ja se tietää myös mittavia kustannuksia.

Ideoinnin tulos

Viikon jokaiselle päivälle on luvassa ohjelmaa. Pääpaino on kuitenkin viikonlopussa, sillä arkisin ihmisiä on vaikeampi saada liikkeelle.

Mistä syntyi ajatus koko viikon kestävästä venetsialaistapahtumasta?

Ajatuksia pallottelemalla, Tanttu vastaa.

– Aluksi mietimme, että venetsialaisten tulisi olla rannassa, mutta sitten mietimme, että miksikäs ei. Meillä alkaa kohta pikkujoulukausi, joten juuri tässä oli hyvä väli. Kaupungin tapahtumatuen ehtona puolestaan oli, että tapahtuma ei saa olla kesällä.

Nuoret liikkeelle

Viikko käynnistyy maanantaina Tapahtumatoimisto Luonnistan järjestämällä koko perheen seikkailuradalla.

Tiistaina vuorossa ovat Mini-Iirolandi sekä Hali-Bernit, keskiviikkona Katto-karaoke ja torstaina ilmainen elokuvanäytös lapsille ja nuorille.

– Halusimme saada nuoret liikkeelle ja pohdimme yhdessä Rauman nuorisotoimen kanssa, miten se onnistuisi. Lopulta varasin Iso-Hannusta koko salin, johon on mahdollisuus tulla ilmaiseksi katsomaan Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuva. Liput saa Brygän tapahtuma-alueelta.

Viikonlopun ohjelmassa ovat vielä muun muassa Runojamit sekä sunnuntainen lasten päätapahtuma, jossa esiintyvät Hevisaurus ja Kielinuppu.

Sateen sattuessa tapahtumat voidaan siirtää myös Potkurin sisätiloihin, Hevisaurusta lukuun ottamatta. Hevisaurus esiintyy joka tapauksessa katolla. 

Katso Brygän venetsialaiset -tapahtuman koko ohjelma osoitteesta www.topsec.fi/fi/ajankohtaista/venetsialaiset

Päivitetty juttuun 21.8. klo 14.45, että tapahtumat voivat sateella olla Potkurin sisätiloissa. Klo 15.10 lisätty kuva Pauliina Tantusta. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut