Caruna nostaa sähkönjakelun hintoja vuodenvaihteessa

Caruna nostaa sähkönjakelun hintoja vuodenvaihteessa. Kuvassa sähkönsiirtoyhtiö Carunan sähkönjakelukeskus Espoossa lokakuussa 2020. Kuva: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA


Sähköverkkoyhtiö Caruna kertoo korottavansa sähkönjakelun hintoja ensi vuoden alusta alkaen.

Hinnat nousevat molempien Caruna-konserniin kuuluvien jakeluyhtiöiden asiakkailla. Pääosin haja-asutusalueilla toimivan Caruna Oy:n asiakkailla verolliset hinnat nousevat keskimäärin 3,9 prosenttia ja Caruna Espoo Oy:n asiakkailla keskimäärin 2,9 prosenttia. Caruna Espoo Oy toimii Espoossa, Kauniaisissa ja Joensuun keskustassa.

Carunan mukaan hinnankorotusten taustalla on kustannusten nousu Suomessa.

– Sähköverkon rakentaminen on meille tänä vuonna yli kymmenen prosenttia viime vuotta kalliimpaa, ja erityisesti raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti. Myös markkinoilta ostamamme häviöenergian hinta on tänä vuonna noussut 52 prosenttia, ja sen odotetaan kaksinkertaistuvan ensi vuoden aikana, sanoo Carunan talous- ja varatoimitusjohtaja Noora Neilimo-Kontio tiedotteessa.

Caruna ennakoi nostavansa hintoja uudelleen ensi vuoden jälkipuoliskolla. Jatkokorotusten syyksi yhtiö ilmoittaa inflaation ja kustannusten nousun.

Caruna sanoo arvioivansa jatkokorotusten tarvetta ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Iiro-Matti Nieminen, STT