Caruna nostaa sähkönjakelun hintoja vuodenvaihteessa

Caruna ennakoi korottavansa hintoja uudelleen ensi vuoden jälkipuoliskolla. Yhtiön mukaan hinnankorotusten syynä on kustannusten nousu.

Sähköverkkoyhtiö Caruna kertoo korottavansa sähkönjakelun hintoja ensi vuoden alusta alkaen.

Hinnat nousevat molempien Caruna-konserniin kuuluvien jakeluyhtiöiden asiakkailla. Pääosin haja-asutusalueilla toimivan Caruna Oy:n asiakkailla verolliset hinnat nousevat keskimäärin 3,9 prosenttia ja Caruna Espoo Oy:n asiakkailla keskimäärin 2,9 prosenttia. Caruna Espoo Oy toimii Espoossa, Kauniaisissa ja Joensuun keskustassa.

Carunan mukaan hinnankorotusten taustalla on kustannusten nousu Suomessa.

– Sähköverkon rakentaminen on meille tänä vuonna yli kymmenen prosenttia viime vuotta kalliimpaa, ja erityisesti raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti. Myös markkinoilta ostamamme häviöenergian hinta on tänä vuonna noussut 52 prosenttia, ja sen odotetaan kaksinkertaistuvan ensi vuoden aikana, sanoo Carunan talous- ja varatoimitusjohtaja Noora Neilimo-Kontio tiedotteessa.

Caruna ennakoi nostavansa hintoja uudelleen ensi vuoden jälkipuoliskolla. Jatkokorotusten syyksi yhtiö ilmoittaa inflaation ja kustannusten nousun.

Caruna sanoo arvioivansa jatkokorotusten tarvetta ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Iiro-Matti Nieminen, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut