Citymarketin parkkihallin suojatiellä pyöräilijään törmännyt autoilija sai tuomion kuolemantuottamuksesta

Raumalla tapahtunut onnettomuus vaati iäkkään naisen hengen. Raumalaisnainen tuomittiin sakkoihin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rauman Citymarketin parkkihallin edustalla suojatiellä pyöräilijään autolla törmännyt 64-vuotias raumalaisnainen on tuomittu Satakunnan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Onnettomuus tapahtui elokuun ensimmäisenä päivänä 2019, kun nainen ajoi autolla ulos Citymarketin parkkihallista. Hän törmäsi 81-vuotiaaseen polkupyörällä liikkuneeseen naiseen.

Polkupyöräilijä törmäsi auton vasempaan etukulmaan ja lensi konepellin kautta maahan lyöden samalla päänsä asfalttiin. Hän jäi törmäyksen seurauksena tajuttomana makaamaan maahan.

Hänet kuljetettiin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan saamaan hoitoa. Hän menehtyi yli kuukauden kuluttua törmäyksen aiheuttamiin vammoihin: kallonpohjan murtumaan, aivoruhjeisiin ja vammasta johtuneeseen lukinkalvonalaiseen verenvuotoon.

Syyttäjän mukaan autoilija rikkoi tilanteessa huolimattomuudesta johtuen tieliikennelakia jättämällä noudattamatta väistämisvelvollisuuttaan. Hän pysähtyi autolla osin suojatien päälle. Pysähdyttyään hän lähti uudestaan liikkeelle siten, että ajoi kolmion takaa pyöräilijän eteen.

Kyseiselle paikalle on sittemmin asennettu pysähtymistä vaativa STOP-merkki.

Nainen on esitutkinnassa tunnustanut syytteessä kuvatun menettelyn. Myöskään oikeudelle ei jäänyt asiassa epäselvyyttä, vaan naisen katsottiin syyllistyneen siihen, mistä hänelle on vaadittu rangaistusta. Naisen oman tunnustuksen lisäksi kirjallisena todisteena käytetty kuolemansyylausunto tuki syytettä.

Vuonna 1956 syntynyt raumalaisnainen tuomittiin 50 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 2 600 euroa.

Saman verran kustansi oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen, josta aiheutuneet kulut lankesivat naisen maksettavaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut