Crusell-musiikkiviikkoa valmistellaan Uudessakaupungissa epävarmassa tilanteessa

Ensi kesän ohjelmisto on valmis: pääpaino on kamarimusiikissa, mutta myös Anna Erikssonilla on musiikkiviikolla kolme konserttia.

| Päivitetty

Uudessakaupungissa heinäkuussa järjestettävää Crusell-viikkoa kootaan epävarmassa tilanteessa. Koronaviruksen aiheuttaman uhan laajuutta ja kestoa ei musiikkiviikon järjestäjien mukaan pysty vielä tällä hetkellä ennustamaan.

– Toistaiseksi niin Crusell-viikon, kuten muidenkin Suomen kesäfestivaalien, suunnittelu jatkuu normaalisti, sanoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Petri Hatakka.

– Seuraamme tiiviisti niin AVI:n kuin THL:kin määräyksiä ja ohjeita. Saamme lisäksi festivaalien kattojärjestön kautta ajantasaista tietoa festivaaleihin liittyen.

Yleisötilaisuuksien järjestämiskiellon lisäksi myös viranomaisten asettamat matkustusrajoitukset aiheuttavat ongelmia kansainvälisen musiikkiviikon järjestämiselle.

– Mikäli tilanne pitkittyy ja matkustusrajoitukset jatkuvat vielä kesällä, tulee tämä vaikuttamaan suuresti ulkomaisten taiteilijoiden, sekä kurssilaisten saapumiseen Uuteenkaupunkiin. Nyt elämme päivä kerrallaan, ja toivomme, että tilanne normalisoituu niin nopeasti kuin mahdollista, Hatakka sanoo.

Crusell-viikko julkisti ohjelmistonsa perjantaina. Järjestyksessään 39. Crusell-viikko pidetään Uudessakaupungissa 25.7.–1.8.

Viikko juhlistaa Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlavuotta ja nostaa esille festivaalin nimikkosäveltäjän Crusellin musiikkia, mutta tarjoaa myös kevyttä musiikkia.

Viikon esiintyjiä on muun muassa muusikko Anna Eriksson, joka esittää festivaalilla uransa tunnetuimpia kappaleita sekä tulkintoja maailman klassikoista.

Perinteisen Lyhtyjen Yö -puistokonsertin pääesiintyjä on bluegrass-yhtye Jussi Syren & The Groundbreakers.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut