Crusellissa tuttuja teoksia väärillä soittimilla

Ensi kesänä Crusell-viikolla Uudessakaupungissa kuullaan tuttuja teoksia ”väärillä” soittimilla esitettynä. Esimerkiksi Beethovenin suositusta Septetosta on tehty puhallinversio ja B.H. Crusellin omasta klarinettiduosta versio kahdelle klarinetille ja jousikvartetille.
Jazz-pianisti Iiro Rantala laittaa oman lusikkansa soppaan soittamalla Beethovenia. Kapellimestari Osmo Vänskä puolestaan nousee lavalle klarinetin kanssa.
Crusell-viikon esiintyjälista on muutenkin näyttävä. Vuoden orkesterivierailijana kuullaan Osmo Vänskän johtamaa Tapiola Sinfoniettaa. Orkesterin solisti on huilisti Jacques Zoon.
Viikolla kuullaan myös Lauluyhtye Rajatonta, Tempera -kvartettia, Anna Mari Kähärä Orkesteria sekä Il Vento- ja Zetes-puhallinkvintettejä. Esiintyjälistalla ovat myös baritoni Jussi Lehtipuu ja mezzosopraano Essi Luttinen.
Kantaesityksiä Crusell-viikolla kuullaan neljältä säveltäjältä: Eero Hämeenniemeltä, Juhani Nuorvalalta, Iiro Rantalalta ja Jouni Kaipaiselta. Toimeksiantona heille on annettu roolipelit, retrotyyli tai kaukokaipuu.
Crusell-viikko järjestetään 27.7.–3.8. Uudessakaupungissa 32. kerran. Viikon taiteellisena johtajana toimii klarinetisti Harri Mäki. Lipunmyynti konsertteihin alkaa perjantaina 15.3.