Dannylta uusi henkilökohtainen albumi ja kirja: "Lyriikat perustuvat elettyyn elämääni ja kokemiini hetkiin"

Mökkitie Records julkaisee 29. lokakuuta Dannyn uuden albumin Kunnioittaen, Danny.

Laulaja on elänyt pitkän ja vaiherikkaan elämän, jonka tarinoita nivotaan nyt yhteen 11 kappaleen pitkäsoitolla.

Hiljattain 79 vuotta täyttänyt Danny on uransa aikana levyttänyt suuren määrän materiaalia, mutta melko vähän sellaista, jossa mennään oikeasti artistin oman pään sisään tai hänen näkemiinsä ja kokemiinsa asioihin. Pelkistetyn, riisutun ja totuudenmukaisen Kunnioittaen, Danny -albumin kappaleet ovat juuri Musiikkikustantajien Vuoden kevyen musiikin tekijänä palkitun Janne Rintalan käsialaa, muutamaa on ollut kirjoittamassa myös Happoradiosta tuttu Aki Tykki.

– Totuuspohjaiset tekstit perustuvat elettyyn elämääni ja kokemiini hetkiin. Albumia työstettiin vuorovaikutuksessa, sillä Janne kirjoitti biisit tarinoideni pohjalta. Tämä on urani ensimmäinen albumi, jonka kaikki materiaali on kotimaista ja saman miehen tekemää, Danny sanoo.

Esimakua levystä saatin UMK-kappaleella Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua sekä kesällä julkaistulla singlellä Liian aikuinen.

Albumin lisäksi Dannysta ilmestyy tänä syksynä kirja. Otava julkaisee 28. lokakuuta Pirjo Kemppisen kirjoittaman Tuntematon Danny -teoksen, jossa ääneen pääsevät artistin lisäksi hänen läheisensä. He kertovat minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut.