Dannyn kolmituntinen show täytti Lalliksen

Artistin takit vaihtuvat tiuhaan kiertuekeikalla. Viimeinen ilta Dannyn seurassa päättää artistin kiertue-elämän.

| Päivitetty

Lauantai 12.1. Köyliön Lallintalon kaikki 600 tuolia ovat täynnä. Paljon nähneen talon ensimmäinen istumakonsertti alkaa tasan kello 19.

Lavalla on jo mainio Petri Kokon (koskettimet) johtama orkesteri, josta löytyy soittotaitoa ja lauluvoimaa. Mukana ovat kitaristit Dimitri Keiski, Erkki Sutela sekä Curt Andersén, basisti Matti Saari ja rumpali Hans Sjöblom.

Myös D´ Voices, eli Katja Lukin, Varpu Virta ja Jennika Vikman ovat valmiina.Alkuvideon jälkeen bändi aloittaa instrumentaalin Peter Gunn Theme. Spiikkeri Lasse Norres kuuluttaa illan tähden lavalle. Danny!

Siitä ensimmäinen kappale käyntiin ja Aaveratsastajien jippiaijee-huudot kiirivät.

Keski-iältään 60+ olevan yleisön intoa ei haittaa, vaikka Danny ei tahdo muistaa kaikkia sanoja.

Hän on täällä tänään. Kenties viimeisen kerran. Onhan kaikkiaan 35 keikkaa käsittävän kiertueen nimi Viimeinen ilta Dannyn seurassa. Lalliksen veto on 33:s.

Sadas listahitti

Turkoosiin pikkutakkiin pukeutunut Danny laulaa tuttuja biisejä. Ensilevytys East Virginiasta edetään tuoreimpaan listamenestykseen, artistin sadanteen.

Tai tuore ja tuore. Kyse on Dannyn versio kappaleesta House Of The Rising Sun. 60-luvulla sen ehti suomeksi levyttämään ensin Lasse Mårtenson.

Dannyn tulkinnassa on aistittavissa tunnetta.

Pakollisen Beatles-tulkinnan jälkeen kitaristi Andersén laulaa Cliff Richardin kappaleen 40 Days.

Sen jälkeen mainio bändi antaa näytteen stemmalaulustaan, kun illan tähden kanssa vedetään Shadowsien euroviisukappale Let Me Be The One.

Seuraa ehkä jo hieman lauluvoimaansa kadottaneen tähden ensimmäinen paussi. Sen suo 76-vuotiaalle esiintyjälle, jolla on eniten ykköshittejä Suomessa kautta aikain.

Muistamme myös useat Danny-show´t, joista on ponnistanut monia tähtiä maamme lavoille.

Naiset saavat vuoronsa, ja he esittävät tulkintansa Dannyn hiteistä. Katja aloittaa reippaalla Olen yksinäinen -laululla. Varpu jatkaa dramaattiseksi sovitetulla kappaleella Vähän ennen kyyneleitä.

Jennika antaa näytteen taidoistaan, kun vuorossa on Vaaksa vaaraa vain.

Hittejä piisaa

Iso-D palaa lavalle mustassa pikkutakissa. On hittiputken aika. Kauan, Tuuliviiri ja Kesäkatu.

Välispiikeissä Danny viljelee huonoja puujalkoja ja itseironiaa. Köyliötä mielistellään monta kertaa. Ensimmäisen kerran väki selvästi innostuu, kun Tämä taivas, tämä maa kajahtaa. Aikamiehet-kuorokin on läsnä, tosin vain screenillä.

Juuri kun kansa alkaa lämmetä, seuraa puolen tunnin tauko. Juhlakansaa kehotetaan ostamaan levyjä, kirjoja ja Danny-boxereita.

Vain elämää

Danny oli mukana edellisellä Vain elämää -ohjelman kaudella. Niinpä kuulemme ohjelmasta tutuksi tulleita lauluja. Danny itse vetää Happoradion Tavikset, Ultra Bran Jäätelöauton sekä Kasmirin Vadelmaveneen, kunnes on aika jälleen huilata.

Muutenkin pitkän, noin kolmetuntisen, illan turhin osio on haastattelu, jossa Norres kyselee muistoja pitkältä uralta ja illan stara vastailee mukahauskasti.

Vihdoin tulee laulun aika ja jatketaan Vain elämää -tunnelmissa.Artistia itseäänkin koskettavat Arttu Wiskarin Ikuisesti kahdestaan ja PMMP:n Lautturi.

Tunnelma vaihtuu, kun vuorossa on Tahdon olla sulle hellä. Versio on sekin Vain elämää -ohjelmasta, missä sen vetivät Wiskari ja Sani.

Nyt lavalle tulee myös Erika Vikman. Yleisö kohahtaa. Erika laulaa toisenkin vanhan Armi & Danny -laulun Me vain. Uusi sovitus tämäkin. Takahuoneessa takki vaihtuu.

Rokkikukkoilua

Valkoinen takki päälle ja vanhan rokin kimppuun. Rock Around The Clock ja illan ainoa kevätjuhlaliike. Sen verran voimille rokki ottaa, että on aika päästää muut ääneen.Rumpali Sjöblom näyttää, että laulukin sujuu. Hippy Hippy Shake saa peräänsä Keiskin voimalla laulaman ja kitaroiman Born To Be Wildin. Sitten screenille ilmestyy hulmuava USA:n lippu ja Danny heittäytyy American Thrilogyn kera Elvikseksi.

Vielä Seitsemän kertaa seitsemän ja loppukumarrukset. Vihdoin yleisökin seisoo.Porukka tulee vielä uudelleen lavalle. Monta hittiä on vielä kuulematta. Missä ovat Amarillo, Maantieltä taloon, Piilopaikka, Salattu suru ja Tuulensuojaan?Ei tule tänään, vaan nahkarotsi yllä Danny rokkaa encorena Roll Over Beethoven.

Artisti on todennut, että isoja ja kuluttavia kiertueita ei enää tehdä, mutta yksittäisiä keikkoja ja jopa levyjä saattaa tulla.

Pidin Dannyn Wiskari- ja PMMP-tulkinnoista, joten saanen ehdottaa, että hän tekisi Cashit tai Loirit ja laulaisi levyllisen karheita, kilometrejä kokeneen miehen versiota nykyajan lauluntekijöiden biiseistä. Se olisi mielenkiintoista.

Ari Anteroinen

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut