Dannyn UMK21-kappale on nyt julki, ja voit kuunnella sen täältä – silmäkulmassa on pilkettä, vaikka aihe on "brutaalin raju"

Dannyn UMK-kappale kantaa nimeä Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua. Kuvakaappaus Yle Areenassa julkaistulta videolta.

Vuoden 2021 Uuden musiikin kilpailun (UMK) kolmas finalistikappale eli Dannyn Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on julkaistu tänä aamuna suoratoistopalveluissa.

Lisäksi Yle Areenassa on katsottavissa kappaleen lyriikkavideo, jonka löydät tämän jutun lopusta.

Ylen tiedotteessa kappaletta kuvaillaan melankoliseksi ja ainutlaatuiseksi teokseksi. Sanoituksista käy hyvin nopeasti ilmi, että aiheena on kuolema, poismeno, hautajaiset.

Dannyn itsensä mukaan kyse ei kuitenkaan ole jäähyväiskappaleesta.

– Kysymys on oikeastaan siitä, että elämä on lahja ja sen pituudesta ei kukaan tiedä. Mutta sen tietää, että se aikanaan päättyy ja kappaleessa sitä aihetta käsitellään humoristisesti ja totuudenmukaisesti, Danny kertoo tiedotteessa.

Kappaleen on kirjoittanut Mökkitie Recordsin vakiokynäilijä Janne Rintala, joka on vastannut myös muun muassa monista Arttu Wiskarin hiteistä. Sovituksesta vastaa Timo Ruokola, Mökkitien vakiokalustoa hänkin. Kerroimmekin Dannyn ja Mökkitien yhteistyöstä viime viikolla kaupunkilehti Raumalaisen puolella.

– Oli hyvin pelottavaa esitellä tää kappaleidea Dannylle, koska aihe on kuitenkin niin brutaalin raju, vaikka se on totta, Janne Rintala kertoo tiedotteessa.

Tällaisia ajatuksia Dannyn osallistuminen ja hänen kappaleensa puolestaan herätti UMK-ammattilaisraadissa:

– Danny on suomalainen musiikki-ikoni, jonka kaikki tuntevat. On upeaa, että hänen kaltaisensa legenda on mukana UMK:ssa. Janne Rintala ja Mökkitien porukka ovat taas kerran loihtineet hienon kappaleen, jossa on suomalaisuutta ja isoja tunteita, mutta esittäjälleen ominaista pilkettä silmäkulmassa sopivassa suhteessa. Tässä show’ssa on kaikki mahdollisuudet tehdä suomalaista tv-historiaa ja tunteet ovat varmasti pinnassa. Onko tämä alku uudelle ja arvokkaalle luvulle Dannyn uskomattoman pitkässä ja vaikuttavassa urassa?

Voit katsoa Yle Areenassa julkaistun Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua -kappaleen lyriikkavideon alta. Jos video ei jostain syystä toistu oikein, löydät sen myös tämän linkin takaa.

Lisää aiheesta

Mökkitie Records ja Danny yhteistyöhön: "Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta"