Deltamarinille suunnittelutilaus Kiinasta, lisää töitä myös Rauman-toimistoon

Aurora-tyypin autonkuljetusaluksen kuljetuskapasiteetti on 9 100 CEU:ta eli car equivalent unitia. Yksikkö vastaa yhtä henkilöautoa.
Aurora-tyypin autonkuljetusaluksen kuljetuskapasiteetti on 9 100 CEU:ta eli car equivalent unitia. Yksikkö vastaa yhtä henkilöautoa. Kuva: Deltamarin

Raumallakin toimiva Deltamarin on saanut merkittävän suunnittelusopimuksen. Se koskee niin sanottuja Aurora-tyypin autonkuljetusaluksia.

Sopimus on solmittu kiinalaisen China Merchants Industry Jiangsu -telakan kanssa, ja uudet alukset on tilannut Höegh Autoliners -varustamo.

Alukset tulevat valmistuessaan olemaan maailman suurimpia autonkuljetusaluksia. Niihin mahtuu laskennallisesti peräti 9 100 henkilöautoa.

Suunnittelua syksyyn 2024

Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa alusten ympäristövaikutuksiin.

Varustamo tavoittelee nollapäästöjä vuoteen 2040 mennessä, ja uusien alusten tekniikassa huomioidaan tulevaisuuden vähäpäästöiset polttoaineet.

Moottorit pystyvät tulevaisuudessa käymään esimerkiksi ammoniakilla ja metanolilla, mutta alkuvaiheessa polttoaineena on nesteytetty maakaasu eli LNG.

Deltamarinin mukaan suunnittelutyöstä pääosa tehdään Turussa, Raumalla ja Helsingissä. Suunnittelu kestää syksyyn 2024 saakka.

– Olemme erittäin tyytyväisiä allekirjoittamastamme suunnittelusopimuksesta, joka parantaa työllisyystilannettamme merkittävästi etenkin kuluvan vuoden osalta, iloitsee toimitusjohtaja Janne Uotila tiedotteessa.