Diakin hanke tukee turvapaikanhakijoiden työllistymistä Satakunnassa – "Palvelee koko maakunnan hyvinvointia"

Turvapaikanhakijat töihin Satakuntaan -hanke on ollut käynnissä viime syksystä lähtien.

Satakunnan alueella on tuettu viime syksystä lähtien turvapaikanhakijoiden ja tilapäiseen suojeluun oikeutettujen työllistymistä ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan hankkeessa nimeltä Turvapaikanhakijat töihin Satakuntaan.

Hankkeen takana on Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak).

– Tarjoamme turvapaikanhakijoille ja tilapäisen suojelun statuksella olevien yksilöllistä ja ryhmämuotoista tukea työnhaussa ja suomalaiseen työelämään perehtymisessä, sekä suomen ja englannin kielten opetusta ja digitaitojen ohjausta, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Milka Saari Diakista tiedotteessa.

Tähän mennessä hankkeessa on perehdytetty kohderyhmää digitaitoihin ja pidetty työnhakupajoja Porin vastaanottokeskuksessa. Keväällä suomen ja englannin kielen opetus jatkuu monimuotoisena, ja työnhakua tuetaan.

– Tarjoamme myös kuudellekymmenelle henkilölle tarvittaessa korttikoulutusmahdollisuudet työllistymisen tukemiseksi, Saari sanoo.

Lisäksi hankkeessa tuetaan työnantajia rekrytoinnissa.

Saari kertoo, että hankkeelle on ollut pitkään tarvetta, sillä etenkin yksityismajoituksissa oleville turvapaikanhakijoille ei ole ollut tähän asti tarjolla tarpeeksi suomen kielen opetusta ja eikä työnhaun tukeen ole ollut riittävästi resursseja.

– Tämä palvelee myös koko maakunnan hyvinvointia, kun jokainen otetaan työnhaussa huomioon taustasta riippumatta. Hanke ehkäisee kohderyhmän syrjäytymistä ja auttaa yrityksiä ja julkisen alan toimijoitatyövoimapulassa, Saari toteaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut