DNA:n kaapelitarjonta kuohuttaa kiekkoyleisöä – tuleeko selvyyttä ennen kauden alkua?

Näkyvätkö kaikki Lukon pelit DNA:n kautta kanavapaketin tilanneille kaapelitelevioasiakkaille alkavalla kaudella vai eivät? DNA lupaa vastauksen perjantain aikana. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio.

Jääkiekon kotoinen Liiga alkaa perjantaina. Vielä torstaina on epäselvää, näkyvätkö kaikki liigapelit DNA:n kaapelitelevisiotalouksissa Nelonen Pro -kanavapaketin ostaneille.

DNA tiedotti 2.9. verkkosivuillaan, että Nelonen Pro 3–8-kanavat ovat poistuneet operaattorin kaapeliverkon tarjonnasta.

DNA:n välityksellä kanavapakettinsa ostaneille jääkiekon seuraajille tilanne on ikävä, sillä Nelonen Pron 1–2-kanavilla näytetään vain valikoituja liigapelejä. Tarjonnasta poistuneilla 3–8-kanavilla puolestaan näytetään kaikki loput liigakierrosten ottelut. 

Asiasta on tullut paljon kyselyitä viimeisen viikon aikana DNA:n verkkosivujen keskustelupalstalla. Kuumana on käyty myös esimerkiksi jääkiekkoon keskittyvällä jatkoaika.com-keskustelupalstalla.

DNA lupaa tiedottaa asiakkailleen Nelonen Pro 3–8-kanavien näkymisestä perjantain aikana. Taustalla on DNA:n asiakaspalvelun mukaan sopimusneuvottelujen keskeneräisyys.

Liigan avausviikonloppuna Nelonen Pro 2:n ohjelmassa on perjantaina Tappara–Ässät ja lauantaina Jukurit–KalPa. Näin ollen esimerkiksi perjantain Lukko–HIFK ja lauantain Ässät–Lukko -ottelut eivät näy DNA:n kaapelitelevision asiakkaille, mikäli sopimusta ei synny.

Antennitalouksissa ja muiden operaattoreiden kaapeliverkoissa Nelonen Pro -kanavat näkyvät kanavapaketin tilaajille normaalisti.