Eeva Kalli toisti Uudelle Suomelle: En lähde keskustan puheenjohtajakisaan

Eeva Kallin harteille on soviteltu haastajan viittaa, mutta hän kertoo jättävänsä kisan tällä kertaa väliin. Euralaislähtöinen Kalli kuvattiin Länsi-Suomen haastattelun yhteydessä kesäkuussa Raumalla. Kuva: Juha Sinisalo

Euralaislähtöinen keskustan kansanedustaja Eeva Kalli ei aio lähteä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta tai varapuheenjohtajuutta. Kalli kertoo asiasta Uuden Suomen haastattelussa.

Asia nousi luonnollisesti esille Annika Saarikon ilmoitettua lähtevänsä haastamaan istuvaa puheenjohtajaa Katri Kulmunia. Kuten US toteaa, Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat nostivat Kallin nimen esiin potentiaalisena haastajana vielä torstaina.

– Tein tämän harkinnan osaltani jo juhannuksen tienoilla, jolloin päädyin siihen, että nyt ei ole minun aikani puheenjohtajan paikkaa tavoitella. Päätös ei ole siitä muuttunut, eli en harkitse, Kalli vastaa Uuden Suomen tiedusteluun hänen aikeistaan.

Länsi-Suomelle Kalli kertoi juuri ennen juhannusta päätöksestään:

– Minua on pyydetty harkitsemaan puheenjohtajakisaan lähtemistä. Ainakaan vielä ei ole sen aika. Viihdyn ja olen motivoitunut nykyisessä tehtävässäni eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana, Kalli sanoi.

Uusi Suomi toteaa aikaisempaan juttuunsa viitaten, että Kallia on kuvailtu keskustan "nousevaksi tähdeksi".

Kalli oli esillä aiemmin tällä viikolla, kun kerroimme hänen avustajanvaihdoksestaan. Euralaislähtöinen opiskelija Johanna Kyllöinen avustaa myös elinkeinoministeri Mika Lintilää, joka muuten hänkin ilmoitti Saarikon ilmoituksen jälkeen jättävänsä kisan väliin.

Lisää aiheesta

Eeva Kallille uusi avustaja kotikunnasta – euralaislähtöinen opiskelija avustaa lisäksi myös Mika Lintilää

Vain tilaajille "Eduskunnan toimilla pieni merkitys syntyvyyteen" –  Eeva Kallin mielestä tärkeintä olisi asennemuutos: perheellisyys on iloinen asia