Eeva Kallin ilta tunteiden vuoristorataa: "Puolueen menestys paha pettymys, ei voi kieltää"

Kalli arvelee, että hallitusvastuu painoi ja tuloksessa näkyy taktista äänestämistä.

Eeva Kalli ja Antti Kaikkonen tapasivat vaalitilaisuudessa Raumalla. Kumpikin meni omissa vaalipiireissään heittämällä läpi keskustan ykkösinä.

Euralainen Eeva Kalli sai lähes 8000 ääntä, toiseksi eniten Satakunnassa. Vaali-ilta on ollut hänelle tunteiden vuoristorataa.

- Iloinen ja tyytyväinen olen omaan äänimäärääni. Puolueen menestys on paha pettymys, niin Satakunnassa kuin valtakunnallisesti. Sitä en voi kieltää, kommentoi Kalli yhdentoista maissa.

Siinä vaiheessa keskusta oli menettämässä Suomessa kahdeksan paikkaa.

- Valtavan iso tappio, jos se toteutuu.

Kalli on tietenkin miettinyt miksi kävi näin.

- Syitä on varmaan monia ja perusteellisen analyysin aika on myöhemmin. Se kuitenkin on ilmeistä, että kahdeksan vuoden hallitusvastuu painoi. Vaalien suuret voittajat ovat oppositiossa olleet kokoomus ja perussuomalaiset.

Kalli arvelee, että tuloksessa näkyy taktista äänestämistä.

- Puhuttiin paljon pääministerivaalista, emmekä kuuluneet siihen troikkaan. Asetelma hyödytti tällä kertaa kolmea suurinta puoluetta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon tv-haastattelusta saattoi päätellä, että keskustan tie veisi vuorostaan oppositioon.

- Kun on vaalit hävitty, niin ei silloin automaattisesti olla hallitusneuvotteluissa, sanoi Kalli.

Hän lisäsi olevansa tyytyväinen jokaisesta äänestä, joka puolueelle annettiin.

- On edelleen iso määrä ihmisiä, jotka kannattavat keskustan politiikkaa. Tässä voi olla jonkun uuden hienon alku, sanoi Kalli.

Huomenna maanantaina hän ajaa jo Helsinkiin, jossa keskustan puoluejohto käy vaaleja läpi. Kalli on eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut