Ehdotukset Jyrki Kankaan muistomerkiksi tilataan neljältä taiteilijalta

Luonnosvaiheeseen kutsutut taiteilijat ovat Pekka ja Teija Isorättyä, Anssi Pulkkinen, Vesa-Pekka Rannikko ja Kimmo Schroderus.

Porin kaupunki tilaa ehdotukset Jyrki Kankaan muistomerkiksi neljältä taiteilijalta 

Luonnosvaiheeseen kutsutut taiteilijat ovat Pekka ja Teija Isorättyä, Anssi Pulkkinen, Vesa-Pekka Rannikko ja Kimmo Schroderus.

Luonnosvaihe päättyy 31. toukokuuta 2021, johon mennessä taiteilijat jättävät ehdotuksensa muistomerkiksi. Tämän jälkeen muistomerkin valintaraati kokoontuu ja arvioi luonnosehdotukset.

Yli kymmenhenkisen valintaraadin toinen taiteilijajäsen on raumalaiskuvanveistäjä Kerttu Horila. Mukana on myös muun muassa rakennustutkija Liisa Nummelin Satakunnan Museosta. Raadin puheenjohtaja on sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia Porin kaupungilta. Pori Jazz 66 ry:tä edustaa Kari Sarpila.

-Muistomerkillä kaupunki haluaa kunnioittaa monipuolista kulttuurielämän vaikuttajaa Jyrki Kangasta, joka oli yksi Pori Jazzin perustajista ja toimi muun muassa Pori Jazzin taiteellisena johtajana. Yleisöltä aiemmin kerätyt muistot Jyrki Kankaasta on luovutettu taiteilijoille työskentelyn tausta-aineistoksi, toteaa sidosryhmäpäällikkö, muistomerkkityöryhmän sekä raadin puheenjohtaja Janne Vartia.

    Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

    Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

    Osion uusimmat

    Luitko jo nämä?

    Mainos

    Tuoreimmat tähtijutut