Ei muutosta rysälupaan vastustuksesta huolimatta

Kalastaja saa pitää isorysiä 13 eri paikalla Rauman saaristossa.

Kalastajalle Rauman saaristoon myönnetty 6 isorysän ja 13 eri sijoituspaikan lupa pysyi voimassa Rauman kaupunginhallituksen päätöksellä.

Ison allekirjoittajajoukon rysälupaa koskeva oikaisuvaatimus on kumottu Rauman kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus hylkäsi 125 allekirjoittajan oikaisuvaatimuksen äänin 7–2.

Voimaan jäi aiemmin raumalaiskalastajalle annettu lupapäätös yhteensä kuuden isorysän pitämiseen 13 vaihtoehtoisella paikalla Rauman saaristossa.

Oikaisuvaatimuksessa vaadittiin vain kahta isorysää neljälle vaihtoehtoiselle paikalle ympäristö- ja lupalautakunnan päätöksen mukaisesti.

Äänestyksessä tappiolle jäi Sari Seimelän (sd.) esittämä ja Sirpa Viitasen (sd.) kannattama esitys oikaisuvaatimuksen hyväksymisestä.

Kaupunginhallitus antoi myös vastineen oikaisuvaatimuksessa esitettyihin seikkoihin. Vastineen mukaan myönnetyt rysäpaikat eivät sijaitse venereiteillä. Asianmukaisesti merkittyinä rysät ovat helposti havaittavissa.

Myönnetyt rysäpaikat eivät kaupunginhallituksen vastineen mukaan myöskään estä mökkiläisten ja muiden kotitarvekalastajien mahdollisuuksia kalastaa lähivesillään.

Pyyntiajat tukevat tavoitetta särki- ja lahnasaaliiden saamiseen.

Kaupunginhallitus totesi myös, että Raumalla on myönnetty rysälupia kolmelle kalastajalle. Jokainen rysälupahakemus käsitellään yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut