"Ei tule joulua ilman hautausmaakierrosta"

Eira ja Rauno Niemiselle vierailu hautausmaalla luo oikeanlaisen joulutunnelman. Kuva: Juha SInisalo

Rauman hautausmailla on riittänyt jouluaattona väkeä. Moni kertoikin, ettei oikeanlaiseen joulutunnelmaan olisi mahdollista virittäytyä ilman perinteistä hautausmaakierrosta.

– Kyllä tämä on aattoaamun perinne. Käymme sekä vanhalla hautausmaalla että Monnassa, kertoivat Eira ja Rauno Nieminen.

Pariskunta on vieraillut hautausmailla joka joulu jo viidenkymmenen vuoden ajan – niin kauan kuin he ovat pitäneet yhtä.

– Illalla käydään haudoilla vielä uudemman kerralla. Pimeällä hautausmaa on kaunis näky. Hiukan on tietysti keleistä kiinni, sillä emme ole enää yhtä hyviä kuskeja.

"Pimeällä hautausmaa on kaunis näky."

Heikki, 7, ja Helli, 4, saivat laskea kynttilät vanhempien Maiju ja Pasi Kaitalan katsellessa taustalla. Kuvat: Juha Sinisalo Täydellinen perinne, huudahtivat siskokset Helka Gordon ja Eeva Winter hautausmaakierroksesta. Riitta ja Kai Salminen piipahtivat hautausmaalla ennen joulurauhan julistusta. Vanhan hautausmaan käytävät olivat aattoaamuna tavanomaista vilkkaammat. Muualle haudattujen muistelupaikka sijaitsee Kordelinin kappelin vieressä. Muualle haudattujen muistelupaikalle oli jo aamupäivällä laskettu kymmeniä kynttilöitä. Moni jatkoi hautausmaalta vielä joulurauhan julistukseen.