Ei vielä tänäkään vuonna uutta huoltorakennusta Äijänsuolle

Hanke on lykkääntynyt jo vuosia, vanha rakennus purettiin 2016.

Äijänsuon uusi huoltorakennus on jälleen hanke, jonka toteuttaminen lykkääntyy tuonnemmaksi. Rakentamiseen on varattuna 900 000 euron määräraha kaupungin budjetissa tänä vuonna.

 Tekninen valiokunta esittää, että tätä budjettiin sisältyvää investointia ei tänä vuonna toteuta. Esitys menee eteenpäin kaupunginhallitukselle ja valtuustolle.

Huoltorakennuksen asiaa on palloteltu viime vuosina edestakaisin kaupungilla. Vanha huoltorakennus purettiin jo vuonna 2016. Korvaavaa uutta suunniteltiin toden teolla vuonna 2018.

Tarkoituksena oli rakentaa vanhalle paikalle noin 500 neliömetrin suuruinen neljän pukuhuoneen rakennus isoine auloineen, valmentajien ja tuomareiden koppeineen sekä varasto- ja säilytystiloineen.

Urakkatarjoukset menivät kuitenkin niin paljon yli budjetin, että rakennuksen hankintamenettely keskeytettiin.

Euroja jää käyttämättä

Tältä vuodelta hanke lykkääntyy siksi, että huoltorakennuksen toteutusta selvitellään jälleen yhteistyössä Lukko Oy:n kanssa.

Lisäksi tänä vuonna jää käyttämättä myös aluerakentamiseen liittyvä Koillisen teollisuusalueen 500 000 euron määräraha.

Rahavaraus oli tehty mahdollisten elinvoimainvestointien toteuttamista varten, mutta nyt tekninen valiokunta arvioi, ettei määrärahalle ole tarvetta enää tänä vuonna.

Teknisen valiokunnan investointirahoista jää tämän hetken arvion mukaan jonkin verran käyttämättä tänä vuonna. Aluepalveluihin varatuista 6,73 miljoonasta eurosta arvioidaan käytettävän 4,327 miljoonaa euroa. Vastaavasti tilapalveluinvestointeihin varatuista 16,49 miljoonasta eurosta arvioidaan käytettävän 14,12 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut