Eläkeläiset kisaavat valtakunnallisesta karaokemestaruudesta Porissa

Eläkeliiton piirien parhaimmisto kisaa valtakunnallisesta karaokemestaruudesta 7.–9. lokakuuta Yyterin kylpylähotellissa. Suomen suurimmassa eläkeläisten omassa karaokekilpailussa laulutaitonsa näyttää 60 laulutaituria.

Tänä vuonna kilpailussa on kaksi ikäsarjaa, 50+ ja 65+, joissa molemmissa sarjat naisille ja miehille. Kilpailun järjestävät Eläkeliitto ja Satakunnan piiri useiden yhteistyötahojen kanssa.

Kilpailut alkavat ravintolasalissa kello 19 tiistai-iltana 50+ -sarjan ensimmäisellä kierroksella. Keskiviikkoaamuna 8. lokakuuta kello 10 ottavat 65+ -sarjan kilpailijat mittaa toisistaan. Tuomaristo julkistaa finaaliin päässeet sunnuntaina kello 16.00. Molempien sarjojen finaalit alkavat kello 17, ja illan päätteeksi, ennen tansseja julkistetaan EL Karaokemestarit 2014 sekä yleisön suosikki ja kunniamaininnat.

Eläkeliiton seitsemänteen valtakunnalliseen EL Karaokekilpailuun pyrki lähes 600 senioria 18 aluekilpailussa ympäri Suomea. Tapahtuman kehittäjän ja vetäjän, järjestösihteeri Seppo Mustosen mukaan eläkeläiset kokevat tärkeäksi, että heille on oma väylä kilpailla ja kehittää laulutaitojaan.

– Luovuus ei katoa eläkkeelle jäädessä, vaan päinvastoin. Nyt kun aikaa on, voi herättää nuoruuden harrastuksen udelleen eloon. Moni myös aloittaa karaoken eläkepäivinään ja panostaa aivan uuden oppimiseen. Uutuus viehättää, vie mukanaan ja tuo uusia ystäviä, Mustonen sanoo.