Elinkeinoelämä vaatii kasitien nelikaistaistamista – "Saavutettavuus on Lounais-Suomen avainasia"

Seuraavaksi aloitaan kartoittaa uusia mahdollisuuksia rahoittaa yhteysvälin nelikaistaistus, huomioiden myös uudet innovatiiviset rahoitusmallit.

| Päivitetty

Elinkeinoelämä vaatii kasitien nelikaistaistamista Turusta Poriin. Ja pikaisesti.

Yritysten tarpeita kartoitettiin kyselyillä elokuussa. Vastaajat ovat liki yksimielisiä: valtatie 8 on merkittävän parannuksen tarpeessa. Tie on elintärkeä niin kuljetuksille kuin työmatkaliikenteelle.

Vaikuttamistyötä koordinoivan Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa kiteyttää, että saavutettavuus on Lounais-Suomen teollisuuden, kaupan, rakentamisen, matkailun ja palvelujen kannalta avainasia.

- Valtatie 8:n rakentaminen nelikaistaiseksi Turku-Rauma-Pori-välillä vuoteen 2030 mennessä luo Lounais-Suomelle mahdollisuuden muodostua yhtenäiseksi kansainväliseksi kasvu- ja työssäkäynnin alueeksi, sanoo Piispa.

Seuraavaksi aiotaan kartoittaa uusia mahdollisuuksia rahoittaa yhteysvälin nelikaistaistus, huomioiden myös uudet innovatiiviset rahoitusmallit.

- Yhtenä alueen kuntien ja maakuntien vaihtoehtona nopeuttaa käynnistymistä olisi osallistua tiehankkeiden suunnitteluun rahallisesti, kertoo Piispa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut