Elintarvikkeiden kilpailutus on muuttumassa Eurajoella

Eurajoen ruokapalvelu- ja toimitilapäällikkö Anja Hakamaa sai viime viikolla halauksen MTK Eurajoen sihteeriltä Tuomo Jaakkolalta. Taustalla puheenjohtaja Marja-Leena Siiri, joka kehui, että Eurajoella on onnistuttu kilpailuttamaan elintarvikkeiden hankinta paikallisuuteen panostaen. Kuva: Juha Sinisalo

Pienehkö kuntakoko tuo sekä haasteita että etuuksia, kun on kyse elintarvikkeiden hankinnasta. Pienet tuoteryhmät on Eurajoella kilpailutettu vuosittain, kun taas isot harvemmin. Ne menevät Hilmaan, työ- ja elinkeinoministeriön sähköiseen ilmoituskanavaan.

– Kun Luvia liittyy meihin, hankintamäärät nousevat sen verran, että kohta vireille tuleva elintarvikkeiden hankinta menee kaikkien tuoteryhmien osalta Hilmaan, kertoo ruokapalvelu- ja toimitilapäällikkö Anja Hakamaa.

Hän on pyrkinyt huomioimaan laatukriteerit niin, että lähialueen tuottajat pystyisivät tekemään tarjouksia. Hakamaa on myös kysynyt neuvoja hankinta-asiantuntijalta, koska EU:n direktiivi ja hankintalaki vaikuttavat osin päällekkäin.

– Meillä on laadun painotus 60 prosenttia ja hinnan 40 prosenttia, kun elintarvikkeiden vähimmäisvaatimukset kriteereiden osalta täyttyvät. Tämä ei ole muuttumassa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.