Elisa luopuu 3G-verkosta Satakunnan alueella: "Ei vastaa enää nykykäytön tarpeisiin"

Elisa kertoo panostaneensa Satakunnan alueella 4G- ja 5G-mobiiliverkkoihin. Näin operaattorin 5G-tarjontaa mainostettiin Raumalla joulukuussa 2020. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Teleoperaattoriyhtiö Elisa kertoo luopuvansa 3G-verkosta Satakunnan alueella.

Yhtiö on panostanut Satakunnan alueella 4G- ja 5G-mobiiliverkkoihin, jotka "vastaavat nykypäivän käyttötarpeisiin".

3G-verkon ylläpitoon kulunut sähköenergia ja taajuudet voidaan muutoksen myötä vapauttaa uudempien verkkojen käyttöön. 2G-verkon toiminta sen sijaan jatkuu ennallaan.

– Digitalisaatio on muuttanut maailmaa hurjasti 20 vuoden aikana ja suomalaisten käyttämät datamäärät ovat kasvaneet. Mobiiliverkot ovat olleet osaltaan mahdollistamassa tätä kehitystä, ja nykyisissä 4G- ja 5G-verkoissa onnistuu erinomaisesti sekä sarjojen katselu että etätöiden tekeminen. 3G-verkko antoi dataliikenteelle ensi askeleet, mutta ei vastaa enää nykykäytön tarpeisiin, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen tiedotteessa.

Valtaosalta mobiiliverkon käyttäjistä 3G-verkon poistuminen ei vaadi toimenpiteitä, ja verkon sulkeminen onkin Satakunnassa jo aloitettu toukokuun alussa.

– Lähes kaikki satakuntalaiset ovat jo siirtyneet 4G- ja 5G-palvelujen käyttäjiksi. Muutos näkyy heille lähinnä siinä, että dataliikenteen ja puheluiden laatu on 4G- ja 5G-verkoissa 3G:tä parempi, jatkaa Laukkanen.