Elokapinan mielenilmaus sulki kulun Metsä Groupin sellutehtaalle Kemissä – tiedotteessa Elokapina viittaa myös Rauman uuteen sahaan, jonka vihkiäisiä vietetään tänään

Elokapina vaatii Metsä Groupia ja muita alan toimijoita rajoittamaan metsähakkuita ja supistamaan puunkäyttöään.

| Päivitetty

Elokapina kertoo aloittaneensa tänään ennen aamukahdeksaa mielenilmauksen Kemin Sahasaarentiellä Metsä Groupin tehtaan rakennustyömaan pääportin edustalla. Mielenilmaus estää kulun tehtaan rakennustyömaalle.

Tiedotteessaan Elokapina kertoo vaativansa Metsä Groupia ja muita alan toimijoita rajoittamaan metsähakkuita ja supistamaan puunkäyttöään välittömästi. Tehometsätalous hakkuumäärineen on Elokapinan mukaan suurin syy kiihtyvään luontokatoon Suomessa.

Esimerkiksi nimenomaisen Kemin sellutehtaan lisäpuuntarve on noin 4,5 miljoonaa kuutiota vuodessa, mikä on lähes yhtä paljon kuin koko Lapin vuosittainen hakkuukertymä.

Elokapina viittaa tiedotteessaan myös Metsä Fibren sahaan Raumalla.

– Yhdessä Metsä Groupin vastavalmistuneen Rauman sahan kanssa Kemin uusi sellutehdas voi jopa kääntää Suomen metsämaat nielusta päästölähteeksi. Suomen Luontopaneelin ja Ilmastopaneelin mukaan luontokadon pysäyttäminen ja nielujen vahvistaminen ei ole mahdollista, jos hakkuumääriä kasvatetaan, Elokapinan tiedotteessa todetaan.

Rauman sahan virallisia avajaisia vietetään tänään maanantaina, ja niihin osallistuu muun muassa pääministeri Sanna Marin.

Länsi-Suomi kysyi Elokapinalta, onko Rauman sahalle suunnitteilla mielenilmauksia.

– Ei ole suunnitteilla. Rauma mainitaan tiedotteessa esimerkinomaisesti, että Kemin tehdas ei ole ainoa Metsä Groupin projekti, joka vaikuttaa, kertoo Elokapinan mediayhteyshenkilö Miriam Ronkainen.

Elokapina kertoo Kemin mielenilmauksen olevan osa Elokapinan Luontokatokapinaa, joka jatkuu lukuisin mielenosoituksin ja tapahtumin perjantaihin saakka.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut