Elokuvafestivaalien iltajuhlassa on tarjolla niin vatsastapuhumista kuin Loiri-imitaatiota

Porilainen 14-vuotias Rasmus Koskinen osaa vatsastapuhumisen taidon.
Porilainen 14-vuotias Rasmus Koskinen osaa vatsastapuhumisen taidon.

Elokuun 19.–20. päivä Vanha-Rauma täyttyy jälleen elokuvaelämästä, kun Blue Sea Film Festival käynnistyy.

Festivaali tarjoaa elokuvien lisäksi ponnahduslautaa paikallisille esiintyjille kohti elokuva- ja mediamaailmaa.

Tiedotteen mukaan raumalaista osaamista edustavat iltaohjelmassa Pläkkploosarit, joka on avannut elokuvajuhlat jo vuosien ajan. Lauluyhtye Deli tuo myös omat äänensä osaksi iltaohjelmaa. Vuosien jälkeen lavalle saadaan myös legendaarinen raumalainen trio: Ei koiria terassille.

Naapurikaupunki Porista saapuu 14-vuotias lahjakkuus, Vuoden nuoreksi porilaiseksi valittu Rasmus Koskinen vetää oman shownsa, joka rakentuu vatsastapuhumisen ja taikuuden ympärille. Samoin festivaaleilla ennenkin musisoinut Maiju Lehti on porilaista alkuperää, vaikkakin menestyksekkäästi rakentaa uraansa nykyisin Helsingistä käsin.

Tanssia ja kehollisuutta tarjoavat Mika Formunen ja Salsastudio Julpo pitävät huolen siitä, että liikettä riittää niin lavalla kuin yleisössäkin.

– Lauantaina illassamme soi gramofoni, kun gramofonitaiteilija Dj Old Crank tuo savikiekkonsa Raumalle. Lauantain pääesiintyjän viittaa tänä vuonna kantaa eräänlaiseen kulttimaineeseen noussut Loiriplukari. Loiriplukari on Kalle Taivaisen vahingossa syntynyt Loiri-imitaatio – projekti joka lähti elämään ihan omaa elämäänsä 2017.