Ely-keskuksen avustus rakennusperinnön ja saariston ympäristön hoitoon ensi vuodelle nyt haettavissa

Avustukset rakennusperinnön ja saariston ympäristön hoitoon Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa ovat nyt haettavissa. Avustusta haetaan Varsinais-Suomen ely-keskukselta. Hakuaika vuodelle 2021 päättyy 30.11. 2020, ja päätökset tehdään kevään aikana.

Avustuksia myönnetään korjauksiin, joissa edistetään kulttuurihistoriallisten tai maisemallisesti arvokkaiden rakennusten säilymistä. Vuosittaisen määrärahan näihin avustuksiin myöntää ympäristöministeriö.

Avustusta rakennusperinnön hoitoon voidaan myöntää avustuksena yksityisille omistajille, yhteisöille, yrityksille, kunnille ja kuntayhtymille. Vuonna 2020 avustusta saivat muun muassa jugend-tyylisen maatilan julkisivun maalausprojekti Paneliassa sekä Rauman Työväen Asunto Oy Männistön asuinrakennusten kattojen kunnostus.

Varsinais-Suomen saaristokunnat tai tällaisen kunnan jäsen, yhdistys tai säätiö voi hakea saariston ympäristön hoitoavustusta myös saaristolaisen rakennusperinnön kunnostukseen.

Satakunnassa tätä avustusta voidaan myöntää saariin, joihin ei ole kiinteää tieyhteyttä sekä Reposaareen.

Tarkemmat tiedot avustusten hakemisesta ovat Varsinais-Suomen ely-keskuksen verkkosivulla: www.ely-keskus.fi/rahoitus-ja-avustukset-ymparistovastuualue