Ely-keskus: Satakunnan tilanne viime vuotta heikompi

Elinkeinoelämän ja työllisyyden tilanne on tällä hetkellä Satakunnassa heikompi kuin vuosi sitten. Nämä arviot sisältyvät 12.3.2015 julkaistuun Alueelliset kehitysnäkymät -raporttiin.

Uskoa myönteiseen käänteeseen Satakunnassa luovat kuitenkin esimerkiksi suuret investointihankkeet. Rauman kaupunki osti STX Finland Oy:ltä telakka-alueen, jonne on rakentumassa meri- ja muulle raskaalle konepajateollisuudelle hyvin soveltuva teollisuuspuisto, Seaside Industry Park. Yrityspuistossa oli vuoden 2014 lopussa voimassa 25 vuokrasopimusta.

Raumalla uutisoitiin hiljattain useista mittavista investointihankkeista, joista seudulla neuvotellaan. HK Scanin 35-65 miljoonan euron tehdasinvestoinnista kilpailevat satakuntalaisista kunnista Eura, Säkylä ja Rauma.


Porin seudulla rakentaminen on vilkasta. Rakenteilla on muun muassa ammattikorkeakoulun kampushanke, ja työ- ja elinkeinoministeriöltä yli 20 miljoonan euron tuen saanut merituulipuisto alkaa sekin nousta Tahkoluotoon ja useita pienempiä tuulipuistoja on rakenteilla ympäri Satakuntaa.

Työllisyystilanne on heikentynyt edelleen vuoden takaisesta koko Satakunnassa. Vaikka Porissa ja Raumalla työttömyysaste on kääntynyt nousuun, 25 suurimman kaupungin joukossa niiden tilanne ei ole vaikeimmasta päästä. Tammikuun lopussa Porin työttömyysaste oli 16,9 prosenttia ja Rauman 14,6 prosenttia.